Pluimveehouderij

Nieuws 620 x bekeken

Britse eierproductie zakt in

Londen – De Britse eierproductie is na een forse toename in 2010 en de eerste helft van het afgelopen jaar in de laatste twee kwartalen weer flink ingezakt.

Na een daling van bijna 4 procent in het derde kwartaal volgde een verdere krimp met 6 procent in de laatste drie maanden van 2011. Over het hele jaar komt de eierproductie met bijna 27 miljoen dozen daarmee vrijwel even hoog uit als in 2010. Dat blijkt uit cijfers van het plattelandsministerie Defra.

Zoals eerder gemeld kwam 47 procent van de vorig jaar in Groot-Brittannië geproduceerde eieren uit scharrel- of biologische bedrijven en nog eens 7 procent uit bedrijven met een vrije uitloop, waardoor voor het eerst minder dan de helft van alle verkochte eieren uit legbatterijen afkomstig waren.

Of registreer je om te kunnen reageren.