Pluimveehouderij

Nieuws 2807 x bekeken 7 reacties

Duits Naturland in opspraak door kippenbedrijf

Berlijn - De Duitse beheerder van de bioloigische keten Naturland ziet zich genoodzaakt leghennenbedrijf Bio-Geflügelhof-Tiemann in het Nedersaksische Twistringen uit de keten te zetten. Dit is het gevolg van onthullingen door de dierenbeschermingsorganisatie Peta.

Foto- en video-opnamen van Peta brachten ernstige misstanden aan het licht. Op het bedrijf lagen her en der rottende kadavers en veel kippen waren meer dood dan levend.

Naturland erkent dat er iets is misgegaan met de controle en toont zich geschokt. Het bedrijf in Twistringen maakt deel uit van Wiesengold Landei GmbH & Co. KG, een onderneming die jaarlijks met in totaal dertig bedrijven 150 miljoen Naturland-gecertificeerde biologische eieren levert aan supermarktketens als Edeka en Kaiser's Tengelmann.

Laatste reacties

 • kleitokkers

  Kippen moeten toch altijd buiten kunnen

 • crisismanager

  bah dan zal de hele biologische leghennensector hun dieren wel verwaarlozen.er zijn enkele beelden opgedoken.ik at altijd biologische eieren maar na het zien van deze paar foto's nooit meer.

 • Conrad

  Typisch een voorbeeld van hoe het echt niet moet in de biosector. Grote industriebedrijven met managers, directeuren en zeer ondeskundige bedrijfsleiders. Helaas zijn er met name in Duitsland nog veel meer van dit soort bedrijven. Bedrijven als deze zouden sowiezo niet biologisch erkent moeten zijn. Bij echt biologisch ondernemen passen alleen familiebedrijven. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

 • l coumans

  ja conrad die mening deel ik met je

 • Zents beheer

  Opmerkelijk Conrad, enkele weken geleden was ik in Duitsland en heb daar gesproken met enkele grote pluimveehouders/handelaren. Zij gaven juist aan dat de Nederlandse bio-sector schuldig zou zijn aan de uitwassen in de bio-eier produktie.
  Volgens hun zou Nederland Europese voorstellen blokkeren om een halt toe te roepen aan de industriealisatie van de biolegbedrijven.
  Ik heb dit afgedaan als de normale retoriek bij een overschot in de markt en dalende prijzen. De heren hadden allen overigens flinke uitbreidings plannen!
  Lijkt me wel van levensbelang voor de bio/sector dat niet meer gangbare bedrijven omschakelen, de prijs zal onder een dubbeltje zakken omdat er geen plek is voor meer bio-eieren. En jullie zijn net als wij afhankelijk van export !

 • Conrad

  Van oudsher zijn er in Duitsland vele grote pluimveebedrijven. Schandalen als deze liften met de tijd mee. De grootste boef uit duitsland, moest zelfs stoppen met het houden van pluimvee. Deze heer Pohlmann is naar de VS gegaan en heeft daar ook zo'n beetje ook elke milieuwet gebroken. Zolang KAT/IFOAM e.d. hier geen paal en perk aan stellen zijn dit soort beelden veel vaker te verwachten en zeker niet alleen in pluimveeland. Als de EU geen wetgeving maakt staat in ieder geval het KAT vrij om dit wel te doen. Maar zoals we allemaal weten hebben de grotere pluimveebedrijven (lees pakstations) in Nederland en Duitsland daar een flinke vinger in de pap en zal het dan ook niet snel doorgevoerd worden.

 • f2hpiet1942@hetnet.nl

  Conrad voor mij heb je alle gelijk

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.