Pluimveehouderij

Nieuws 2623 x bekeken

GD waarschuwt voor Gumburo onder pluimvee

Deventer - Volgens de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) is extra alertheid op de pluimveeziekte Gumburo geboden.

Dit jaar zijn er tien meldingen van de pluimveeziekte Gumboro bij GD gedaan. Maar volgens de GD worden niet alle uitbraken gemeld. "Wij adviseren pluimveehouders alert te zijn op uitbraken in de buurt en het toelaten van vangploegen op het bedrijf", aldus de GD.

Het Gumboro-virus is een zeer besmettelijk virus, dat vooral via mest wordt overgedragen. De GD vraagt dierenartsen om uitbraken van Gumboro te blijven melden, ook al wordt de grens voor wat betreft het melden van uitval niet overschreden. Op die manier is het mogelijk om alle belanghebbenden in de sector de hoogte te houden van de situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.