Pluimveehouderij

Nieuws 1412 x bekeken 7 reacties

Export Turks pluimveevlees in de lift

Istanboel - Turkije is op weg om de top tien van grootste exporteurs van pluimveevlees te bereiken. Dat meldt Agra Europe. Het land zal naar verwachting in 2012 een totaal van 300.000 ton exporteren. Dit is een vertienvoudiging van het volume van 7 jaar geleden.

Turkije komt hiermee op hetzelfde niveau als grote exporteurs van pluimveevlees zoals het Verenigd Koninkrijk en Argentinië. De totale productie van pluimveevlees in Turkije zal dit jaar uitkomen op 1,73 miljoen ton.

Laatste reacties

 • B bob

  Beter Leven Turkse kip bij de Nederlandse supermarkt ? De Ondernemers hebben daar in ieder geval het hele jaar lekker weer, een eigen voederproductie en de ruimte voor een grote uitloop ! Ook voor de mest is een goede bestemming voorhande.

 • Nines

  zoals een ex-collega van me ooit vertelde dat ze kippen uit Nederland hadden meegenomen.. en op een urenlang transport hadden gezet om zijn oom in Turkije te bevoorraden van een flink aantal kippen. Lijkt me echt beter leven BBob.

  Turkije is gewoon een opkomende economische markt, vanzelfsprekend hoort daar ook de veehouderij bij. Wellicht kan Wakker Dier dan ook eens haar acties verplaatsen naar het buitenland. Zien ze meteen dat de boeren hier veel beter begrijpen wat dierenwelzijn is dan dat zij vertellen.

 • ikkethuis

  b bob, als je ooit in turkije op vakantie bent geweest, en aan het strand hebt gelegen met mooi weer, wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat de kippen daar het ook goed hebben.

 • Ross

  Bobke heeft geen idee hoe het er aan toe gaat in de echte wereld(flateje 15 hoog). In Turkije groeit het aandeel pluimvee zeer snel met de normale rassen zoals ze hier ook gebruikt worden. Dus Bobke je slaat zoals gewoonlijk de plank weer mis. Beter op google kijken.

 • B bob

  ikkethuis, ik ben gelukkig nog nooit in Turkije geweest en verwacht niet dat de Turken automatisch beter voor de dieren zullen zorgen zonder sociale druk maar zodra ze daar echt doorhebben dat het Beter leven concept veel extra omzet betekend zullen ze daar veel makkelijker kunnen conccureren met de EU ondernemers.
  Nu nog met de achterhaalde plofkip in een iets aangepaste stal maar in de toekomst gewoon met de nieuwe langzaam groeiende rassen in een ruime stal + uitloop ross . Dan is over en uit voor de nederlandse plofkip.

 • Nines

  Vooral de term plofkip is achterhaald. De pluimveesector veranderd Bbob. In Nederland hebben de kippen het helemaal niet slecht.

 • B bob

  De nieuwe controle's bij de slachterijen op pootgebreken zullen uitwijzen hoe slecht het gesteld is met de leefomstandigheden in de bio-industrie nines. De bedrijven die omlaag moeten in het aantal dieren per m2 in verband met ernstige aantasting van de poten zullen het nog moeilijker vol kunnen houden in de toekomst. De prutsers en dierfolteraars zullen verdwijnen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.