Pluimveehouderij

Nieuws 646 x bekeken

Brazilië verwacht groeiende export pluimveevlees

Brasilia - De Braziliaanse export van pluimveevlees zal de komende jaren verder groeien. Die verwachting heeft de Braziliaanse branche-organisatie Ubabef geuit.

De organisatie verwacht een jaarlijkse groei tot 2020 van 3 tot 5 procent per jaar. Die export zal vooral ook worden aangezwengeld door een groeiende vraag vanuit China en andere zich ontwikkelende markten.

De verwachting is dat de afzet richting China en Hongkong al heel snel de afzet richting Saoedi-Arabië zal overtreffen. Saoedi-Arabië is tot nu toe de grootste afzetmarkt voor Braziliaans pluimveevlees.

Andere afzetmarkten waar de Brazilianen veel perspectief in zien, zijn India en Indonesië. Vooral van India hebben de Brazilianen positieve verwachtingen. Het land is bezig de retailsector te moderniseren. Ook bedrijven als McDonalds en Kentucky Fried Chicken openen door het hele land filialen. De Brazilianen verwachten juist aan dit soort bedrijven hun producten te kunnen slijten. De Brazilianen verwachten dat Indonesië binnen afzienbare tijd een zelfde ontwikkeling door kan gaan maken als Zuid-Korea. De vraag naar pluimveevlees zal daardoor ook in dit land fors stijgen.

Dit lopende jaar is een mager jaar voor de Braziliaanse pluimveevleessector. Door de sterk gestegen voerkosten heeft de sector het zwaar en groeit de productie nauwelijks.

Of registreer je om te kunnen reageren.