Pluimveehouderij

Nieuws 413 x bekeken

'Veel kuikenvleesproducten bij Duitse supers bevat ESBL of MRSA'

Berlijn - De Duitse milieuorganisatie Bund für Umwelt und Naturschutz heeft bij veel in supermarkten gekochte vleeskuikens antibiotica-resistente ESBL- en MRSA-bacteriën vastgesteld.

Dat heeft de organisatie maandag meegedeeld. ESBL vond Bund bij tien van de twintig gekochte kuikenvleesproducten, MRSA bij twee producten. De inkopen werden gedaan bij grootgrutters in Berlijn, Hamburg, Keulen, Neurenberg en Stuttgart.

Bund-voorzitter Hubert Weiger noemt de bacteriële belasting ’schrikbarend.’ Volgens hem is de belasting ’een gevolg van het antibiotica-misbruik’ en de industriële dierenhouderij’. Landbouwminister Ilse Aigner kondigde juist vandaag aan dat er wettelijke maatregelen zullen worden getroffen om het antibiotica-verbruik in de veehouderij beter te kunnen beheersen.

Of registreer je om te kunnen reageren.