Pluimveehouderij

Nieuws 182 x bekeken

Schotse bond: Brussel te laks met kooiverbod

Edinburgh – De Europese Commissie is veel te laks bij de handhaving van het verbod op legbatterijen.

Daardoor worden er nog altijd veel eieren op die manier geproduceerd en die vinden ook makkelijk hun weg naar de markt. Dat stelt de National Farmers Union of Scotland, die al tijden strijdt voor een striktere handhaving van de per 1 januari van kracht geworden Europese regels.

Er bestaat erg veel frustratie en teleurstelling bij de Schotse eierproducenten over de pogingen van de Commissie om de regels toe te passen. "De Commissies ziet de 'actie' nu zo dat landen waar het verbod nog wordt overtreden een brief krijgen en dan twee maanden de tijd hebben om te reageren. Gebeurt dat niet, dan komt er weer een brief met opnieuw twee maanden de tijd. Al die maanden komen er nog eieren uit legbatterijen die of in het binnenland, of binnen de EU of op de exportmarkten verkocht kunnen worden." Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.