Pluimveehouderij

Nieuws 708 x bekeken

Hendrix-dochter ISA bouwt nieuwe broederij

Boxmeer – Dochterbedrijf ISA van Hendrix Genetics gaat een nieuwe broederij voor (groot-)ouderdieren bouwen in Nederland. Dit heeft Hendrix Genetics bekendgemaakt.

De broederij wordt gebouwd in Boxmeer langs de A73 en vervangt een oudere broederij. De nieuwe broederij krijgt een capaciteit van circa 5 miljoen ouderdieren per jaar. Het geeft daarmee een indicatie van de groei die het bedrijf de laatste jaren heeft doorgemaakt. Het is dan ook de inzet om eierindustrie wereldwijd op de meest duurzame manier te dienen.

De bouw begint in maart. Dan wordt een 4.080 vierkante meter grote broederij voor (groot-)ouderdieren opgezet. De eendagskuikens worden uitgebroed met behulp van de meest moderne technieken. Ook efficiëntie, hygiëne en milieuvriendelijkheid staan hoog in het vaandel. ”De broederij wordt ook uitgerust met zonneboilers en koelwatersystemen met warmteterugwinning. Alles is daarbij ook zo ontworpen dat kruisbesmettingen te allen tijde worden voorkomen”, zegt Ron Jöerissen, productiedirecteur van ISA.

Of registreer je om te kunnen reageren.