Pluimveehouderij

Nieuws 332 x bekeken

Eicom introduceert biologisch eiconcept

Barneveld – Eierpakbedrijf Eicom in Barneveld introduceert volgende week op de Horecava-vakbeurs voor de horeca een nieuw biologisch eiconcept.

Het gaat om zogenoemde Bleieren, de 'bleiste en lekkerste biologische eieren van Nederland'.

Directeur Henk van Hamersveld van Eicom zegt zich met het concept vooral te richten op de foodservice en de catering. ”Er zijn nogal wat bedrijfsrestaurants, met name bij de overheid, die zich steeds meer richten op het biologische assortiment.”

Van Hamersveld verwacht op termijn een afzet te kunnen realiseren van enkele honderdduizenden eieren per week. De eieren zijn gecertificeerd door het British Retail Consortium (BRC) en dragen drie Beter Leven sterren van de Dierenbescherming.

De biologische eieren voor het Bleierconcept zijn in eerste instantie afkomstig van pluimveehouder Chris Borren uit Voorthuizen. Hij houdt zijn kippen onder biologische omstandigheden op 5 hectare beplante grond. De dieren hebben onderdak in daglichtstallen. Borren werkt verder zoveel mogelijk met een regionale kringloop. De dieren krijgen graan uit de regio en de mest wordt ook weer afgezet in de regio. Borren kan met zijn 12.000 kippen zo’n 60.000 eieren per week produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.