Pluimveehouderij

Nieuws 317 x bekeken 1 reactie

Duitse wolvenpopulatie verdubbeld

Berlijn - De Duitse wolvenpopulatie breidt zich in een rap tempo uit. In heel Duitsland zijn nu 100 tot 120 wolven. Dat is het dubbele van het aantal wolven in 2010.

Dat heeft Norman Stier, bioloog aan de Technische Universiteit van Dresden, dinsdag laten weten. Hij baseert zich op recente tellingen.

Stier stelt dat wolven in Duitsland vrij eenvoudig aan voedsel kunnen komen. ,,Reeën, herten en wilde zwijnen, waarschijnlijk zijn er genoeg van’’, aldus Stier.

Boeren, met name schapen- en pluimveehouders, zullen niet blij zijn met de grotere wolvenpopulatie.

Aanvankelijk kwamen de wolven vooral voor in het oosten van Duitsland, onder meer in het zuiden van de deelstaat Brandenburg. Stier stelt dat er steeds meer roedels bij komen en dat die zich verspreiden over steeds meer deelstaten. De bioloog liet weten dat eind 2011 ook twee wolven zijn gesignaleerd in de buurt van Munster in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen.

De wolf is in Duitsland, net als in Nederland, een beschermde diersoort. Daarom mag er niet op worden gejaagd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ook hier zal het niet lang meer duren voordat de KNJV uit voorzorg afschotvergunningen gaat aanvragen.
    Als Bernardje dit had mogen meemaken......dat was wat voor hem geweest, duitse wolven afknallen.................het water loopt bij de "wildbeheerders" uit de te grote bek.

Of registreer je om te kunnen reageren.