Pluimveehouderij

Nieuws 193 x bekeken

NVP wil commissie van wijzen voor probleemomschakelaars

Barneveld – Er zou een commissie van wijze mannen en vrouwen benoemd moeten worden die de probleemgevallen bij de omschakeling naar alternatieve huisvesting in de leghennenhouderij beoordeelt.

Dat vindt voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij. Er zijn ongeveer honderd bedrijven die niet op tijd omgeschakeld kunnen zijn. Daaronder zitten echter ook schrijnende gevallen, die buiten hun schuld in de problemen zijn geraakt, doordat ze vast zijn gelopen in de vergunningenprocedures.

”Zo’n commissie van wijze mannen zou de gevallen tegen het licht kunnen houden en moeten vaststellen wat redelijk en wat billijk is. We zijn het er over eens dat bedrijven die veel te laat zijn begonnen of die niet willen omschakelen geen clementie krijgen. Het gaat om de echte probleemgevallen. Daarover moet duidelijkheid komen over de grenzen en normen”, aldus Oplaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.