Pluimveehouderij

Nieuws 163 x bekeken

Franse regio schiet veehouders te hulp

Poitiers – De Franse ’provincie’ Poitou-Charentes biedt veehouders duizend euro noodhulp om de ergste gevolgen van de droogte op te vangen. Met het geld kunnen veehouders in deze zwaar door de droogte getroffen regio extra veevoer kopen of de transportkosten betalen om dat van verder weg aan te kunnen voeren.

Poitou-Charentes telt in totaal 5.200 veehouders en heeft dan ook een fonds van 5,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. De regio wordt geleid door Ségolène Royal, bij de vorige presidentsverkiezingen de tegenstander van Nicolas Sarkozy. Zij stelt: ’’De droogte is een bijzonder ernstig probleem waar de regering niets aan doet. Daarom heb ik besloten een noodfonds in te stellen voor iedere veehouder die lijdt.” Zij raadt de boeren echter tegelijk aan komend seizoen meer grond te bestemmen voor voedergewassen die minder water nodig hebben. ’’De droogte toont aan dat de boeren drastisch anders moeten gaan werken, stoppen met mais die irrigatie nodig heeft en gewassen ontwikkelen of telen die minder water behoeven,” denkt Royal daarbij.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.