Pluimveehouderij

Nieuws 450 x bekeken

'Leghennenhouders moeten zich houden aan wachttijd antibioticum'

Heteren – Leghennenhouders dienen het antibioticum Colistine soms via verneveling in de stal toe aan hun dieren.

Daardoor moeten zij een wachttijd voor de aflevering van hun eieren in acht nemen. Doen zij dat niet, dan kan het antibioticum in eieren terecht komen. Die waarschuwing gaf dierenarts Wouter Steenhuisen van Poultry Consult Boxmeer gisteravond op de jaarvergadering van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Bij een andere toedieningswijze van Colistine dan verneveling geldt voor het afleveren van eieren geen wachttijd.

De Nederlandse overheid wil het gebruik van antibiotica bij dieren de komende jaren fors terugdringen. Voor leghennen heeft de eiersector nog geen plannen gemaakt om dat gebruik te reduceren. Voor vleeskuikens is de pluimveevleessector daar al wel mee bezig. Zo gaat die sector het gebruik van antibiotica bij vleeskuikens eerst registreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.