Pluimveehouderij

Nieuws 219 x bekeken

PPE verlaagt heffingen legpluimvee en nertsen

Barneveld – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) verlaagt de heffing voor leghennen over 2011 met 11 procent. Dat is mogelijk geworden door de onverwacht gegroeide aantallen leghennen in Nederland.

Het Productschap wil voorkomen dat de reserve onnodig groot wordt. Per 1 maart worden ook de heffingen voor de cofinanciering van de subsidies voor salmonellavaccinaties en het ruimen van S.e.- of S.t.-besmette koppels leghennen met 15 procent verlaagd.

De heffingen voor nertsenmoederdieren gaan 22 procent omlaag. Het aantal nertsenmoederdieren is volgens de landbouwtelling 2010 aanzienlijk groter dan het Productschap had verwacht. Volgens die telling zijn er in Nederland nu ruim 900.000 moederdieren. Het PPE had tot nu toe steeds gerekend met een aantal van 700.000.

Of registreer je om te kunnen reageren.