Pluimveehouderij

Nieuws 165 x bekeken

Duitse Bondsraad studeert op verplichte herkomstaanduiding verwerkte eieren

Berlijn – De Duitse Bondsraad studeert op een verplichte herkomstaanduiding voor verwerkte eieren.

De Bondsraad – de deelstatenkamer en senaat van Duitsland – doet dit op voorstel van de deelstaat Rijnland-Palts. De vraag is of op de verpakking van producten waarin eieren zijn verwerkt, moet komen te staan hoe die eieren zijn geproduceerd.

Consumentenminister Jochen Hartloff van Rijnland-Palts vindt dat zo net als bij tafeleieren duidelijk moet worden of de eieren van bedrijven met kooien afkomstig zijn. De herkomstaanduidingsplicht zou niet alleen voor Duitse maar ook voor geïmporteerde verwerkte eieren moeten gaan gelden. De betrokken Bondsraadscommissie bestudeert nu de politieke en juridische implicaties van het voorstel van Rijnland-Palts.

Of registreer je om te kunnen reageren.