Pluimveehouderij

Nieuws 176 x bekeken

Bauernverband en Aigner wijzen alle batterij-compromissen af

Berlijn – Het Bauernverband (DBV) eist strikte handhaving van het kooiverbod dat volgend jaar van kracht wordt in de hele EU. DBV wijst alle voorstellen voor verlenging van de overgangstermijn van de hand.

Ook het door de Europese Commissie beoogde compromis dat de afzonderlijk landen kooieieren nog tot eind juli 2012 alleen op de eigen binnenlandse markt mogen afzetten, is voor de Duitse federatie geen oplossing. ”Op de vrije Europese markt is controle van de handel van verse of verwerkte eieren bijna onmogelijk”, meent het Bauernverband.

Landbouwminister Ilse Aigner zegt dat ze zich er maandag in het overleg in Brussel aan heeft vastgehouden dat het batterijverbod zonder uitstel en zonder uitzondering wordt omgezet. Dit wil ze ook omdat in Duitsland de legbatterij al twee jaar voltooid verleden tijd is.

Aigner prijst landbouwcommissaris John Dalli voor het feit dat hij strenge controles heeft aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.