Pluimveehouderij

Nieuws 216 x bekeken

Twee doden door vogelgriep op Bali

Denpasar - Op Bali zijn twee kinderen overleden door het vogelgriepvirus. Het virus verspreidt zich snel over meerdere districten over het eiland.

Ook op het buureiland Lombok worden op pluimveebedrijven symptomen van de ziekte gemeld. Volgens Putu Sumantra, hoofd van de Bali Livestock Agency verspreidt de ziekte onder pluimveebedrijven snel. Het virus is inmiddels aangetoond in drie dorpen: Semayan (Praya Sub-district), Peringgarata (Peringgarata Sub-district) en Penujak (Praya Barat Daya Sub-district). Alleen uit het district Gianyar zijn nog geen meldingen binnengekomen.

De laatste grote vogelgriepuitbraak in dit gebied was in 2007 toen 4.000 kippen dood gingen. De uitbraak van nu betreft 2.300 kippen. De meeste uitbraken zijn op kleine (back-yard) bedrijven waar niet gevaccineerd wordt. Op de grote, commerciële bedrijven wordt wel gevaccineerd.

Twee kinderen zijn vorige week door de ziekte overleden. Voordat de kinderen ziek werden hebben beiden contact gehad met gevogelte dat enige tijd later plotseling overleed. Het is dan ook waarschijnlijk dat ze de ziekte van dit pluimvee hebben opgelopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.