Pluimveehouderij

Nieuws 262 x bekeken

PPE past KIP-systeem aan

Zoetermeer – Het Productschap Pluimvee en Eieren gaat het Koppelinformatiesysteem aanpassen (KIP) doel is om het systeem geschikt te maken voor het vastleggen van gegevens op stalniveau.

Pluimveehouders moeten in het kader van monitoringsprogramma’s en registraties steeds meer gegevens op stalniveau’s vastleggen. Daarom vindt het PPE dat het KIP-systeem daaraan aangepast moet worden. Het PPE-bestuur heft de regelgeving hiertoe goedgekeurd.

De eerste stap die wordt gezet betreft een uitbreiding van het systeem met afvoermeldingen naar bijvoorbeeld de slachterijen. In het nieuwe systeem worden aan- en afvoermeldingen op stalniveau vastgelegd. Op die manier is er bijvoorbeeld bij een ziekteuitbraak meteen een overzicht van de stand van zaken per bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.