Pluimveehouderij

Nieuws 235 x bekeken 1 reactie

Vraag naar biologische kuikenhouders

Gorinchem – Kemper Kip is op zoek naar vleeskuikenhouders die willen omschakelen naar biologische houderij.

”Door toenemende vraag naar biologisch kunnen we de productie opschalen”, meldt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Ondernemer Herman Kemper is op zoek naar ongeveer tien nieuwe vleeskuikenhouders die landhoen en maisscharrelkip willen houden.

Volgens Europese regelgeving geldt voor biologische kip een norm van 4.800 dieren per stal en 10 dieren per vierkante meter. Verder moeten de dieren kunnen beschikken over een biologische uitloop. Omschakelen van de grond naar biologisch duurt een jaar. ”In die tijd kun je scharrelkippen houden”, legt Kemper uit, die de volledige keten verzorgt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Biologisch, eigenlijk helemaal niet logisch!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.