Pluimveehouderij

Nieuws 157 x bekeken

Duitse legsector wil vertrouwen consument terugwinnen

Berlijn – De legsector in Duitsland investeert in een campagne om het verloren door de dioxine-affaire vertrouwen van de consument in eieren van binnenlandse herkomst terug te winnen.

De afgelopen weken waren volgens de partners in de sector omzetverliezen te zien van meer dan 20 procent. ”De consument moet nu worden uitgelegd dat eieren van Duitse herkomst met een goed gevoel kunnen worden gekocht – en wel onafhankelijk van de productievorm,” stelt bestuurstopman Bernd Diekmann van legsectorfederatie Bundesverband Deutsches Ei, onderdeel van het Zentralverband der Deutschen Gelfügelwirtschaft (ZDG). ”Hoewel de markt zich nu langzaam weer herstelt zijn we het er in de sector over eens dat er meer transparantie ten aanzien van de eierproductie nodig is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.