Pluimveehouderij

Nieuws 302 x bekeken

VWA: geen besmet veevoer naar Nederland

Den Haag - Nederlandse pluimveehouders hebben geen veevoer ontvangen van het Duitse veevoerbedrijf die met dioxine verontreinigd vetzuur in het voer heeft verwerkt.

Dat meldt de Voedsel- en Warenautoriteit. Bij een Duitse vetverwerker Harles & Jentzsch is per abuis technisch vet vermengd met een partij vet die wel bestemd was voor veevoerdoeleinden. Het vet is door veevoerbedrijf Wulfa Mast verwerkt tot pluimveevoer. Het verontreinigde voer is op 21 bedrijven terecht gekomen.

"Er is voor de kerst contact geweest met de Duitse autoriteiten. Er waren toen geen aanwijzingen dat er bij deze kwestie een relatie was met Nederland", aldus een woordvoerder van de VWA. "Ook uit de melding die is gedaan in het Europese Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) blijkt dat het alleen om Duitsland gaat."

Eerder bleek al dat Nederlandse veevoerbedrijven geen vetzuur hadden afgenomen van Harles & Jentzsch.

Of registreer je om te kunnen reageren.