Pluimveehouderij

Nieuws 451 x bekeken

Ophokplicht Deurne opgeheven

Deurne - Het Productschap Pluimvee en Eieren heft de ophokplicht in het gebied rond een vermeerderingsbedrijf in Deurne met ingang van 4 december op.

De ophokplicht werd ingesteld op 11 september, nadat er op het vermeerderingsbedrijf een infectie was vastgesteld met infectieuze coryza (acute snot). Na deze besmetting zijn er in het gebied geen nieuwe gevallen meer opgetreden.

In Nederland zijn er nu nog twee gebieden met een ophokplicht. Die gebieden liggen rondom een bedrijf in Lunteren wegens een besmetting met salmonella gallinarum en rondom een bedrijf in Homoet in de Betuwe. Op dit bedrijf is net als in Deurne acute snot vastgesteld.

Het PPE verwacht dat de ophokplicht in Lunteren op 25 december kan worden opgeheven, mits er geen nieuwe ontwikkelingen zijn. In Homoet zou de ophokplicht rond 12 maart volgend jaar kunnen aflopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.