Pluimveehouderij

Nieuws 238 x bekeken

Levende Have organiseert missverkiezing voor kippen

Welsum - Wie is de mooiste kip in het land?

Het tijdschrift Levende Have organiseert een missverkiezing voor kippen, Kip Holland, waaraan alle kippen - bastaard of raskip - mogen meedoen. De eerste voorronde gaat begin volgend jaar van start. Wie mee wil doen, heeft tot 4 februari de tijd om drie foto’s te maken: één van voren, één van opzij en één van de eigenaar met de kip. Die moeten samen met een kort stukje tekst worden gemaild naar de redactie van Levende Have. In de tekst (maximaal 50 woorden) moet de deelnemer aangeven waarom zijn of haar kip in aanmerking komt voor de titel Kip Holland.

Een deskundige jury maakt een selectie van de foto’s en deze zullen worden gepubliceerd in het aprilnummer van een nieuw magazine van Levende Have, getiteld Alles over kippen. De jury wijst vervolgens uit elke voorronde vijf kandidaten aan voor de eindstrijd, zodat uiteindelijk een van de twintig kippen zal worden verkozen tot Kip Holland. De eindstrijd wordt eind 2011 op een nog nader te bepalen locatie gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.