Pluimveehouderij

Nieuws 237 x bekeken

Eigenaar Storteboom mikt op nieuwe overname

Londen - Ranjit Boparan, eigenaar van het Britse kippenbedrijf 2 Sisters Food Group dat eerder dit jaar pluimveeslachterij Storteboom overnam, overweegt een vijandig bod uit te brengen op het Britse voedingsbedrijf Northern Foods. Northern Foods is eerder een fusie overeengekomen met Greencore maar Boparan probeert dat nu te doorkruizen.

De schatrijke Boparan heeft de laatste maanden via de beurs een flink belang opgebouwd in Northern Foods. Nu heeft hij Northern Foods per brief laten weten een bod te willen overwegen. Hij heeft daarbij volgens de daarvoor geldende regels verzocht om de relevante financiële informatie in te mogen zien maar tot nu toe wil Northern Foods niet aan dat verzoek voldoen. ‘’De raad van bestuur blijft van mening dat de voorgestelde fusie met Greencore tot Essenta Foods belangrijke voordelen voor de aandeelhouders biedt,’’ aldus Northern Foods in een verklaring. Boparan heeft op zijn beurt nu bevestigd ‘in een voorbereidend stadium te zijn om een mogelijke bod op Northern Foods te overwegen.’ Hij benadrukt daarbij, zoals gebruikelijk, dat het in dit stadium niet zeker is of er inderdaad een bod zal volgen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.