Pluimveehouderij

Nieuws 161 x bekeken

Duitse import eieren alsnog aanzienlijk groter

Wiesbaden- Uit gecorrigeerde cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis blijkt dat de Bondsrepubliek vorig jaar aanzienlijk meer eieren heeft geïmporteerd dan gedacht.

Volgens Destatis groeide de import naar 7,51 miljard stuks. Dat zijn 480 miljoen eieren meer dan volgens de oude berekeningen. Aan de exportzijde werd het cijfer eveneens naar boven bijgesteld met 220 miljoen, naar 1,8 miljard stuks. De consumptie per inwoner blijft gelijk op 211 stuks.

Het pluimveemarktbureau MEG gelooft dat de consumptie dit jaar verder is gestegen. De binnenlandse productie staat echter nog op achterstand door de overschakeling op alternatieve productiesystemen wegens het batterijverbod dat 1 januari van kracht werd. De zelfverzorgingsgraad blijft daarmee hooguit op het niveau van 2009: rond de 59 procent. "In 2011 zal echter sprake zijn van een duidelijke toename van de productie," gelooft het bureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.