Markt

Boerderij op Maat

 

De marktcijfers op Boerderij.nl zijn ondergebracht in Boerderij op Maat. Dit heeft het voordeel dat u niet meer de prijzen van uw gading op hoeft te zoeken in een grote pagina. U kunt het dashboard eenvoudig instellen naar uw wensen. Daardoor heeft u in één oogopslag overzicht over alle voor u relevante prijzen.

Bijna 1.000 prijzen
In Boerderij op Maat heeft u de keuze uit bijna duizend prijzen. De basisinstelling van het dashboard bevat daarom slechts een scherpe selectie daaruit. Zit de prijs die u zoekt daar niet bij, dan kunt u die eenvoudig toevoegen. Als u daarbij hulp nodig hebt, bekijk dan de instructievideo of de handleiding hieronder.

Ga naar het dashboardVoeg zo een prijs toe

Stap 1:

Marktprijs toevoegen

Ga naar Boerderij op Maat door bovenin de site op de knop 'OP MAAT' te klikken.

 

 

Stap 2:

Marktprijs wijzigen in Boerderij op Maat
Klik op het pennetje (icoon) of het woord 'bewerken' achter ‘Prijzen’. Daardoor verandert de prijzenkolom in een bewerken-modus.

 


 

Stap 3:

 

Marktprijzen beheren in Boerderij op Maat

 

Via de knop ‘prijs toevoegen' kunt u een notering toevoegen. 

 


 

Stap 4:

 

Marktprijzen beheren in Boerderij op Maat
Kies de sector, marktplaats, product en specificatie van de notering die u wilt toevoegen. 
U kunt slechts 1 specificatie aanvinken. Als u deze wilt vergelijken met andere gewichtsklassen hoeft u niet tientallen widgets aan te maken op het dashboard. Kies dan de voor u meest relevante en voeg die toe. Via de detailpagina kunt u informatie over vergelijkbare specificaties vinden.

 


 

Stap 5:

 

Marktprijzen beheren in Boerderij op Maat
Nieuwe marktprijzen worden boven in de kolom toegevoegd. Om duidelijker aan te geven welke notering nieuw is, licht deze direct na het toevoegen even geel op. U kunt deze eenvoudig met de muis lager in de kolom slepen als u dat wilt.

 

 

 


 

 

 

Stap 6:

 

 

 

Marktprijzen beheren in Boerderij op Maat
Noteringen die niet (meer) voor u van toepassing zijn kunt u verwijderen door op de prullenmand achter de notering te klikken als u de prijzenkolom in bewerken-modus bekijkt.

 

 

 


 

 

 

Stap 7:

 

 

 

Marktprijzen beheren in Boerderij op Maat
Als u aan het eind van alle bewerkingen op ‘gereed’ klikt, worden uw instellingen opgeslagen. Dit kan zowel boven als onderaan de marktprijzenkolom. De volgende keer dat u het dashboard opent, toont de marktkolom zoals u deze (het laatst) heeft ingesteld.

 

 


 

Doorklikken voor meer informatie


Uw dashboard is nu aangepast naar uw wensen en gereed voor gebruik. 
U hoeft zoals genoemd niet elke specificatie afzonderlijk toe te voegen op het dashboard. Achter elke notering zit een detailpagina met veel meer informatie.

Boerderij op Maat

Klik op de notering om naar de detailpagina te gaan.

 

Detailpagina Boerderij op Maat

De detailpagina biedt u een schat aan gedetailleerde informatie over de notering waarop u heeft doorgeklikt.

1) Allereerst vindt u rechtsboven de actuele notering en het verschil ten opzichte van de vorige notering. Links daarvan staat deze in een grafiek uitgewerkt. De notering van uw keuze wordt daar vergeleken met voorgaande maanden en vaak ook eerdere jaren.

2) Verder kunt u de notering van uw specificatie in de rechterkolom eenvoudig vergelijken met andere specificaties (bij de eiernoteringen dus andere gewichtsklassen).

3) Daaronder kunt u de notering van uw gekozen specificaties nog vergelijken met die op andere marktplaatsen.

4) Links daarvan is dit nogmaals grafisch weergegeven. De periode in de grafiek is eenvoudig te wijzigen door op de zoom-knoppen boven de grafiek te klikken of de periode-aanduiding in de balk onder de grafiek aan te passen.

5) Omdat pluimveehouders het overzicht tussen de verschillende categorieën eierprijzen erg bleken te missen is bij de NOP-noteringen een combinatietabel toegevoegd. Hier worden de noteringen en de mutaties ten opzichte van de vorige in overzichtelijke vorm gepresenteerd.  

6) Om de ontwikkelingen in marktprijzen te duiden schrijven de marktredacteuren regelmatig analyses van de noteringen. Deze vindt u onderaan de detailpagina's van de marktprijzen.

 

 

Ga naar het dashboard