Pluimveehouderij

Foto & video 2862 x bekeken

mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse

Drie mmmEggies, pluimveehoudsters die het Nederlandse ei promoten, deelden donderdag in Groesbeek roze eieren uit tijdens de derde etappe van de honderdste Nijmeegse vierdaagse.

Egga Food in Ospel had 10.800 eieren gekookt en geverfd. De actie was een initiatief van 'Blij met een Ei', die hiermee aanhaakte bij enkele afdelingen van ZLTO die elke wandeldag de lopers trakteerden op ‘iets lekkers van het land’: agrarische producten zoals tomaten, stukjes komkommer en paprika, kaasjes, worst, appels en melk.

Foto

 • De <a href="http://mmmeggies.nl/">mmmEggies</a> Marian Claessens uit Ysselsteyn, Ingrid Janssen uit Oirlo en Maartje Gussinklo uit Eibergen, poseren naast het portret van legpluimveehouder en ZLTO-bestuurder Hugo Bens uit Haps. Bens hielp al sinds 2011 met het uitdelen van agrarische producten tijdens de vierdaagse, een actie van de ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord. Eieren zaten er niet bij. Daarom besloot Bens vorig jaar zelf 500 gekookte eieren uit te delen tijdens de laatste wandeldag. Dat was een groot succes; in een mum van tijd waren de eieren op.<br /><em>Foto's: Koos Groenewold</em>

  De mmmEggies Marian Claessens uit Ysselsteyn, Ingrid Janssen uit Oirlo en Maartje Gussinklo uit Eibergen, poseren naast het portret van legpluimveehouder en ZLTO-bestuurder Hugo Bens uit Haps. Bens hielp al sinds 2011 met het uitdelen van agrarische producten tijdens de vierdaagse, een actie van de ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord. Eieren zaten er niet bij. Daarom besloot Bens vorig jaar zelf 500 gekookte eieren uit te delen tijdens de laatste wandeldag. Dat was een groot succes; in een mum van tijd waren de eieren op.
  Foto's: Koos Groenewold

 • Het succes van vorig jaar was reden om het dit jaar wat grote aan te pakken. ZLTO-afdeling Land van Cuijk Noord had Bens gevraagd of hij weer voor eieren kon zorgen. Bens nam contact op met Alex Janssen, voorzitter van stichting 'Blij met een Ei'. Met als resultaat dat 'Blij met een Ei' 10.800 roze gekookte eieren sponsort, geproduceerd door <a href="http://www.eggafood.nl/">Egga Food</a> in Ospel.

  Het succes van vorig jaar was reden om het dit jaar wat grote aan te pakken. ZLTO-afdeling Land van Cuijk Noord had Bens gevraagd of hij weer voor eieren kon zorgen. Bens nam contact op met Alex Janssen, voorzitter van stichting 'Blij met een Ei'. Met als resultaat dat 'Blij met een Ei' 10.800 roze gekookte eieren sponsort, geproduceerd door Egga Food in Ospel.

 • ZLTO Land van Cuijk had tijdens deze honderdste vierdaagse gedurende drie dagen een loungeplek langs de route. Woensdag in Wijchen, donderdag in Groesbeek en vrijdag in Beers. Steeds nabij een agrarisch bedrijf. Op donderdag reikten drie mmmEggies de eieren uit. Die werden door veel wandelaars gretig aangepakt. Dat is te zien in deze fotoreportage.

  ZLTO Land van Cuijk had tijdens deze honderdste vierdaagse gedurende drie dagen een loungeplek langs de route. Woensdag in Wijchen, donderdag in Groesbeek en vrijdag in Beers. Steeds nabij een agrarisch bedrijf. Op donderdag reikten drie mmmEggies de eieren uit. Die werden door veel wandelaars gretig aangepakt. Dat is te zien in deze fotoreportage.

 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse
 • mmmEggies delen roze eieren uit tijdens honderdste vierdaagse

Of registreer je om te kunnen reageren.