Pluimveehouderij

Foto & video 6508 x bekeken 10 reacties

Leghennenbedrijf met huisverkoop

Pluimveehouders Gert-Jan en Anita Lagerweij houden in Buurmalsen (Gld.) 44.000 leghennen. Ze zetten een deel van de eieren zelf af. Eierautomaat Buurmalsen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.

Foto

 • Gert-Jan en Anita Lagerweij houden in het Gelderse Buurmalsen 44.000 leghennen in twee stallen. De pluimveehouders verkopen een deel van hun eieren aan huis. Gelegen aan de drukke Rijksstraatweg tussen Culemborg en Geldermalsen kunnen Gert-Jan en Anita rekenen op veel aanloop.

  Gert-Jan en Anita Lagerweij houden in het Gelderse Buurmalsen 44.000 leghennen in twee stallen. De pluimveehouders verkopen een deel van hun eieren aan huis. Gelegen aan de drukke Rijksstraatweg tussen Culemborg en Geldermalsen kunnen Gert-Jan en Anita rekenen op veel aanloop.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • De twee stallen op het bedrijf werden twee jaar geleden opnieuw ingericht met het Bolegg Terrace-systeem van Vencomatic. Een degelijk systeem waarmee het prettig werken is, vindt Gert-Jan. “We vinden bijna geen eieren buiten de nesten.”

  De twee stallen op het bedrijf werden twee jaar geleden opnieuw ingericht met het Bolegg Terrace-systeem van Vencomatic. Een degelijk systeem waarmee het prettig werken is, vindt Gert-Jan. “We vinden bijna geen eieren buiten de nesten.”

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • De kippen zijn ruim 54 weken oud. Na vijftig weken maakte Lagerweij de tussenbalans op. Met gemiddeld 198,5 eitjes per opgezette hen, een uitval van 2,25 procent en nauwelijks buitennesteieren is hij dik tevreden over de resultaten tot dusver.

  De kippen zijn ruim 54 weken oud. Na vijftig weken maakte Lagerweij de tussenbalans op. Met gemiddeld 198,5 eitjes per opgezette hen, een uitval van 2,25 procent en nauwelijks buitennesteieren is hij dik tevreden over de resultaten tot dusver.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • De mooiste eitjes verkopen de ondernemers aan huis. De afgelopen jaren hebben de pluimveehouders een vaste klantenkring opgebouwd.

  De mooiste eitjes verkopen de ondernemers aan huis. De afgelopen jaren hebben de pluimveehouders een vaste klantenkring opgebouwd.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • Gert-Jan wil niet zeggen hoeveel doosjes eieren hij wekelijks verkoopt. Wel wil hij kwijt dat hij de automaat met een inhoud van 120 doosjes dagelijks moet bijvullen. “Eierautomaat Buurmalsen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.”

  Gert-Jan wil niet zeggen hoeveel doosjes eieren hij wekelijks verkoopt. Wel wil hij kwijt dat hij de automaat met een inhoud van 120 doosjes dagelijks moet bijvullen. “Eierautomaat Buurmalsen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.”

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • Gert-Jan en Anita verkopen hun eieren voor 12 cent per stuk en verdienen zo een mooie prijs. Consumenten betalen in de supermarkt al gauw 14 tot 18 cent voor een scharrelei, zegt Gert-Jan.

  Gert-Jan en Anita verkopen hun eieren voor 12 cent per stuk en verdienen zo een mooie prijs. Consumenten betalen in de supermarkt al gauw 14 tot 18 cent voor een scharrelei, zegt Gert-Jan.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • “Een doosje met tien eieren kost €1,20. Een tray met dertig eieren is sinds april in de aanbieding voor €3”, zegt Gert-Jan.

  “Een doosje met tien eieren kost €1,20. Een tray met dertig eieren is sinds april in de aanbieding voor €3”, zegt Gert-Jan.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • Klanten worden in de blokhut vriendelijk verzocht hun lege doosjes weer in te leveren.

  Klanten worden in de blokhut vriendelijk verzocht hun lege doosjes weer in te leveren.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • Naast eieren verkopen de ondernemers aardappelen, uien, fruit en diverse andere verse producten.

  Naast eieren verkopen de ondernemers aardappelen, uien, fruit en diverse andere verse producten.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • In de blokhut hangt een camera. Gert-Jan en Anita hebben in het verleden wel eens last gehad van dieverij.

  In de blokhut hangt een camera. Gert-Jan en Anita hebben in het verleden wel eens last gehad van dieverij.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • “Boerderij Rijnveld levert de aardappelen elke donderdag, zodat we altijd goede kwaliteit hebben”, zegt Gert-Jan.

  “Boerderij Rijnveld levert de aardappelen elke donderdag, zodat we altijd goede kwaliteit hebben”, zegt Gert-Jan.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie
 • Ook bevroren kipproducten zijn verkrijgbaar bij Eierautomaat Buurmalsen. Lees in de komende nummers van Pluimveehouderij meer over de visie en uitbreidingsplannen van Gert-Jan en Anita. De ondernemers hebben ook een eigen website: www.eierautomaat-buurmalsen.nl.

  Ook bevroren kipproducten zijn verkrijgbaar bij Eierautomaat Buurmalsen. Lees in de komende nummers van Pluimveehouderij meer over de visie en uitbreidingsplannen van Gert-Jan en Anita. De ondernemers hebben ook een eigen website: www.eierautomaat-buurmalsen.nl.

  Foto: Ton Kastermans Fotografie

Laatste reacties

 • info36

  Mooi bedrijf. Ik vind wel de verkoopprijs aan de erg lage kant. Ik verkoop de eieren voor 2 euro per 10 en ook bij mij vliegen ze de deur uit. Voordeel t.o.v. de supermarkt is dat de eieren veel verser zijn. Als de consument ze eenmaal geproeft heeft kiest hij toch wel voor de boerderij eieren.

 • l coumans

  precies info 36 waarom goedkoper als in de supermarkt

 • trijnie

  Zoiets in je buurt of onderweg naar het dorp dat zou ik wel willen. Spotgoedkope eitjes en kakelvers.

 • gerjan slingenbergh

  Zo maak je de markt kapot om om zwart geld binnen te krijgen.

 • Romeijn

  Markt kapotmaken? Dit is zoals de markt werkt. Wie zegt dat deze boer dat zwart doet? Hij komt er openlijk op Internet voor uit wat hij zo per dag omzet. Dit is weer zo'n een ongefundeerde verdachtmaking zoals we die hier vaker tegenkomen.

 • trijnie

  gerjan toc, zoiets kan toch nooit zwart? En op deze manier slokt de supermarkt het geld niet op. Daar wordt op dit forum vaak zo vaak over gemopperd.
  Ik kom onderweg vaak langs een bakker, die heeft ook zo'n automaat, gemakkelijk toch om lekker vers brood te halen en zo is het met de eieren ook, als je zelf kippen hebt gehad, dan weet je dat die oude eieren in de supermarkt daar niet aan kunnen tippen. Van mij mogen er meer eierautomaten komen.

 • alco1

  Goh. Ik ben het met @Romeijn eens!

 • weert

  @info36 jij zal dus nooit klagen dat de supermarkt teveel verdient

 • jehanvankroaks

  Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten .....
  Ik zeg wie de schoen past .... gerjan slingenbergh :-)

 • crisismanager

  nee gerjan, dit is niet om zwart geld binnen te krijgen.met zo'n automaat kun je de eieren verkopen boven de kostprijs en heb je altijd deze zekerheid.met zo'n automaat krijg je rechtstreeks respect van de consument.en word je supervers kwaliteitsproduct gewaardeerd door de consument.iets wat de supermarkten ook eens zouden moeten doen.zolang handel en supermarkten zo blijven knoeien en lachen met deze eierprijzen,gaan deze automaten als paddestoelen uit de grond schieten en gelijk hebbe de boeren.geen baroude eieren in de schabben maar eieren in de automaat die nog warm zijn.verser kan je ze niet hebben,en dat proef je

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.