Pluimveehouderij

Foto & video 3170 x bekeken

EuroTier bol van pluimveenoviteiten

EuroTier is al sinds jaar en dag dé plek waar fabrikanten van machines en stalinrichting hun noviteiten groots presenteren. Met ruim 300 innovaties van 182 producenten wordt ook dit jaar weer een record verbroken. In deze fotoreportage een selectie van de noviteiten.

Foto

 • Stienen BE profileert zich op EuroTier met een innovatief cloud computing-systeem, genaamd Farm Connect. De opslag van bedrijfsgegevens in een centraal datacentrum, de spreekwoordelijke ‘cloud’ maakt het mogelijk dat de pluimveehouder
op iedere plek ter wereld kan beschikken over zijn bedrijfsdata. De gebruiker hoeft geen eigenaar meer te zijn van specifieke hard- of software.

  Stienen BE profileert zich op EuroTier met een innovatief cloud computing-systeem, genaamd Farm Connect. De opslag van bedrijfsgegevens in een centraal datacentrum, de spreekwoordelijke ‘cloud’ maakt het mogelijk dat de pluimveehouder op iedere plek ter wereld kan beschikken over zijn bedrijfsdata. De gebruiker hoeft geen eigenaar meer te zijn van specifieke hard- of software.

 • Met gepaste trots meldt Hato Lighting dat hun nieuwste innovatie, de Hato Galli-
Luxmeter een zilveren medaille voor innovatie van EuroTier 2012 heeft gewonnen.De Hato Galli-Luxmeter is een verlichtingsmeetinstrument ontwikkeld voor technici en controlerende instanties. Dit product meet het licht volgens de hogere spectrale gevoeligheid van pluimvee.

  Met gepaste trots meldt Hato Lighting dat hun nieuwste innovatie, de Hato Galli- Luxmeter een zilveren medaille voor innovatie van EuroTier 2012 heeft gewonnen.De Hato Galli-Luxmeter is een verlichtingsmeetinstrument ontwikkeld voor technici en controlerende instanties. Dit product meet het licht volgens de hogere spectrale gevoeligheid van pluimvee.

 • Pluimvee produceert veel warmte, die samen met de geventileerde stallucht dagelijks uw stal verlaat. Klanten van Inno+ kunnen hun luchtwasser gebruiken om de warmte uit hun stal terug te winnen en te benutten voor het (voor)verwarmen van inkomende ventilatielucht, woonhuis of zelfs zwembad.

  Pluimvee produceert veel warmte, die samen met de geventileerde stallucht dagelijks uw stal verlaat. Klanten van Inno+ kunnen hun luchtwasser gebruiken om de warmte uit hun stal terug te winnen en te benutten voor het (voor)verwarmen van inkomende ventilatielucht, woonhuis of zelfs zwembad.

 • Jansen Poultry Equipment presenteert zich tijdens EuroTier 2012 in alle disciplines: leg, vermeerdering en vleeskuikenhouderij. Als direct gevolg van vragen uit de markt ontwikkelde het bedrijf het systeem Volmaxx voor koloniehuisvesting. Het systeem biedt meer bewegingsruimte binnen de kooiafmetingen van 208 cm in de breedte en 75 cm in de hoogte. De VolMaxx geeft een goed overzicht op de hennen en biedt

  Jansen Poultry Equipment presenteert zich tijdens EuroTier 2012 in alle disciplines: leg, vermeerdering en vleeskuikenhouderij. Als direct gevolg van vragen uit de markt ontwikkelde het bedrijf het systeem Volmaxx voor koloniehuisvesting. Het systeem biedt meer bewegingsruimte binnen de kooiafmetingen van 208 cm in de breedte en 75 cm in de hoogte. De VolMaxx geeft een goed overzicht op de hennen en biedt

 • Het Grando Nest is het nieuwe legnest van Vencomatic voor het moderne
moederdier. Het ruime nest is aantrekkelijk, comfortabel en eenvoudig toegankelijk voor de hen. De beweegbare bodem drukt de dieren uit het nest en
zorgt tevens voor een schone nestbodem, met schone eieren van topkwaliteit
als resultaat. Verder is het nest zeer eenvoudig te reinigen en eenvoudig op te
bouwen. Inmiddels zijn er wereldwijd al ruim 5 miljoen moederdieren op het
legnest gehuisvest.

  Het Grando Nest is het nieuwe legnest van Vencomatic voor het moderne moederdier. Het ruime nest is aantrekkelijk, comfortabel en eenvoudig toegankelijk voor de hen. De beweegbare bodem drukt de dieren uit het nest en zorgt tevens voor een schone nestbodem, met schone eieren van topkwaliteit als resultaat. Verder is het nest zeer eenvoudig te reinigen en eenvoudig op te bouwen. Inmiddels zijn er wereldwijd al ruim 5 miljoen moederdieren op het legnest gehuisvest.

 • Water, een paar gram zout en elektriciteit, dat is voldoende voor het systeem van Watter om op het pluimveebedrijf zelf ontsmettingsmiddel te maken.
Het apparaat, een gepatenteerde Nontoxreactor, produceert door middel van elektrolyse/oxidatie actieve chloridebestanddelen, zoals HClO en ClO- en verscheidene hydroxyls en hydroxylradicalen,
zoals HO-2, HO2•, HO•, H2O2 en
zuurstofbestanddelen, zoals O2, O3, 1O2.

  Water, een paar gram zout en elektriciteit, dat is voldoende voor het systeem van Watter om op het pluimveebedrijf zelf ontsmettingsmiddel te maken. Het apparaat, een gepatenteerde Nontoxreactor, produceert door middel van elektrolyse/oxidatie actieve chloridebestanddelen, zoals HClO en ClO- en verscheidene hydroxyls en hydroxylradicalen, zoals HO-2, HO2•, HO•, H2O2 en zuurstofbestanddelen, zoals O2, O3, 1O2.

 • Snel, nauwkeurig en voorzichtig. Prinzen weet hoe een ei perfect te behandelen.
Of het nu consumptie-eieren zijn met de Smartpack of broedeieren met de
Ovoset, de machines van de nieuwste generatie doen hun werk feilloos en nemen de pluimveehouder werk uit handen. De Smartpack is speciaal ontwikkeld voor het verzamelen van consumptie-eieren op het pluimveebedrijf.

  Snel, nauwkeurig en voorzichtig. Prinzen weet hoe een ei perfect te behandelen. Of het nu consumptie-eieren zijn met de Smartpack of broedeieren met de Ovoset, de machines van de nieuwste generatie doen hun werk feilloos en nemen de pluimveehouder werk uit handen. De Smartpack is speciaal ontwikkeld voor het verzamelen van consumptie-eieren op het pluimveebedrijf.

 • Energiebesparing tot 90 procent en een volledig spectrumlicht, dat biedt het systeem BigLED van Big Dutchman.Het systeem maakt het mogelijk dat bepaalde delen van het lichtspectrum gedimd worden, zodat stress is te voorkomen.

  Energiebesparing tot 90 procent en een volledig spectrumlicht, dat biedt het systeem BigLED van Big Dutchman.Het systeem maakt het mogelijk dat bepaalde delen van het lichtspectrum gedimd worden, zodat stress is te voorkomen.

 • Precisieventilatie om meer zuurstof in de stal te krijgen en vooral een goede verdeling van lucht, dat is wat
het nieuwe systeem Air Optimizer van Tulderhof belooft. Dit nieuwe ventilatiesysteem is een ondersteunend systeem dat naast bestaande ventilatie kan worden toegepast.

  Precisieventilatie om meer zuurstof in de stal te krijgen en vooral een goede verdeling van lucht, dat is wat het nieuwe systeem Air Optimizer van Tulderhof belooft. Dit nieuwe ventilatiesysteem is een ondersteunend systeem dat naast bestaande ventilatie kan worden toegepast.

 • Het nieuwe voergootsysteem Matrix voor hanen en de nieuwe mestdroogtunnel
PoulDry zijn de producten die VDL Agrotech voor het voetlicht brengt tijdens EuroTier. Het voersysteem Matrix geeft de hanen gelijktijdig toegang tot voer, zorgt voor controle en vermindert stress
bij het voeren.

Kijk voor meer nieuws over EuroTier in Pluimveehouderij van 2 november of bezoek deze week de beurs in Hannover.

  Het nieuwe voergootsysteem Matrix voor hanen en de nieuwe mestdroogtunnel PoulDry zijn de producten die VDL Agrotech voor het voetlicht brengt tijdens EuroTier. Het voersysteem Matrix geeft de hanen gelijktijdig toegang tot voer, zorgt voor controle en vermindert stress bij het voeren. Kijk voor meer nieuws over EuroTier in Pluimveehouderij van 2 november of bezoek deze week de beurs in Hannover.

Of registreer je om te kunnen reageren.