Pluimveehouderij

Foto & video 495 x bekeken

Pluimveehouders in de prijzen

De winnaars van de ‘beter voeren trofee’ zijn bekend. Van de 28 vooruitstrevende veehouders die meededen aan de competitie ging de derde prijs en de publieksprijs naar pluimveehouders.

Foto

 • In totaal kreeg familie Vloet in Wanroij (N.-Br.) 15 procent van de stemmen via internet. Met acties in vakbladen en via de regionale omroep zijn de ondernemers geslaagd om voldoende reclame te maken en met de meeste stemmen de publieksprijs te veroveren. br>
  Bekijk de video »

 • De derde prijs ging naar vleeskuikenbedrijf Van Zeeland in Gemert (N.-Br.). De jury, bestaande uit Rochus Kingmans (vakblad Boerderij), Han Swinkels (ZLTO) en Ruud Tijssens (Cehave Landbouwbelang), oordeelde unaniem. Dit bedrijf heeft zeer goed nagedacht over rendement van een nieuw en qua aanschaf duur(der) stalsysteem dat stof, NH3 en geur afvangt.

  Bekijk de video »

 • De tweede prijs ging naar vleesvarkenshouder Van Bouwel in Tielen (B.). Dit bedrijf brengt op zeer innovatieve wijze het aspect duurzaamheid in de praktijk, waaronder zonnepanelen en het benutten van reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie.

  Bekijk de video »

 • De eerste prijs is uitgereikt door Ragnhild Savenije en Jean Paul van Kuijk van Cehave Landbouwbelang aan het melkgeitenhouderijbedrijf van familie Van der Pas in Heeswijk-Dinther (N.-Br.). Van der Pas is unaniem gekozen door de jury. In de bedrijfsopzet van de ondernemers ligt de focus op dierenwelzijn (huisvesting en voer), diergezondheid (voer) en milieu (optimalisatie voerconversie).

  Bekijk de video »

 • De ‘beter voeren trofee’ is voor veehouders die kansen benutten door innovatief, duurzaam en/of maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De filmpjes laten zien hoe vooruitstrevend de individuele veehouder in de sector is.

  Bekijk hier alle video’s »

Of registreer je om te kunnen reageren.