Pluimveehouderij

Foto & video 346 x bekeken

Hygiëne belangrijk op relatiebeurs

De beurs voor intensieve landbouw in Hardenberg is vooral een gezellige relatiebeurs. Het desinfecteren van pluimveestallen met ozon is een nieuwe toepassing in deze sector.

Foto

 • In de pluimveesector is er veel aandacht voor hygiëne en arbeidsgemak. Leemans & Van Spil introduceert een nieuw desinfectiesysteem met behulp van ozon in pluimveestallen dat volledig automatisch werkt. Nadat de stal schoongemaakt is, desinfecteert het systeem met nevel van water en ozon via sproeiers de hele stal. Volgens Leemans & Van Spil de oplossing in plaats van formaline. De kosten voor het systeem liggen voor een stal met 60.000 kuikens rond €15.000.

  Foto's: Koos Groenewold, tekst: Judith Waninge

 • Een luchtwasser op de bestaande stallen plaatsen is een van de oplossingen om aan de eisen van 2013 te voldoen. Geissler toonde op de beurs de nieuwste wasser van Uniqfill, waarvan het bedrijf nu hoofddealer is.

 • Farmer Automatic kan de nieuwe vingerelevator die eieren van meerdere etages tegelijk haalt, niet tonen op de beurs. Wel hebben beursbezoekers veel belangstelling voor de verschillende volièresystemen.

 • Beursbezoekers zijn geïnteresseerd in de de nieuwe Colony Nest 2+ van Big Dutchmen. De Colony tilt het nest in twee stappen op verplaatst de eieren zo geruisloos mogelijk naar een centrale eierband.

 • Veel voerleveranciers ontvangen hun klanten op de beurs.

 • Op de beurs zijn opvallend veel Duitse bezoekers. Ook een aantal Duitse bedrijven nemen deel aan de beurs.

 • De charme van de beurs is naast de gemoedelijke sfeer ook het eten en drinken dat in elke hal volop wordt aangeboden.

 • Het eten smaakt goed.

 • Ondanks dat er twee intensieve beurzen zo vlak na elkaar worden gehouden, is het een drukte van belang in Hardenberg.

Of registreer je om te kunnen reageren.