Boerenblog

3847 x bekeken 2 reacties

'LTO, de koeienboerenclub'

"LTO, dat is een koeienboerenclub!", aldus een kritisch pluimveelid zittend aan de keukentafel. "Ja dat klopt", antwoordde ik met de nuance: "althans, voor de grote lijnen wel".

Enigszins verbaasd over mijn antwoord ging hij verder: "De vraag is dan: wat gaan jullie eraan doen?".

De koeienboeren blijven boeren in Nederland en zullen voor hun belangen terecht blijven lobbyen. En de kippenboeren blijven boeren in Nederland en zullen voor hun belangen terecht blijven lobbyen.

De vraag is hoe doe je dat als kippenboeren effectief?

Kleine doch significante speler

Wetend dat binnen het gehele agri-complex de pluimveehouderij een kleine doch significante speler is. Doe je dit dan ieder voor zich? En ga je dan de krachtmeting aan bij de beleidsmakers aan tafel? Hoe zei Julius Caesar dat ook al weer: "Verdeel en heers".

Of doe je dit door samenwerking? Samenwerking met alle pluimveehouders en met andere sectoren en belanghebbenden, waarbij je kennis deelt en je je als pluimveesector niet profileert als Calimero!

Hoe ging die ook alweer; "Zij zijn groot en ik ben klein en da’s niet eerlijk ... O, nee!".

Versterkte basisorganisatie, maar met regionale verankering

Ook u hebt het vast gelezen: LTO gaat moderniseren, maar wat betekent dit nou?

LTO wil schouder aan schouder met u als lid nog beter opkomen voor de belangen van alle boeren en tuinders. Daarom wordt de organisatie van LTO Nederland, met als basis de sectoren en de verbindende thema’s, versterkt. De regionale verankering van LTO blijft intact en dat is cruciaal, niet in het minst omdat op diverse terreinen vraagstukken steeds vaker regionaal bepaald en uitgewerkt worden. Dat is de kracht van LTO; bij sommige van u bekend als 'De koeienboerenclub'.

Dit betekend voor u een sterkere LTO/NOP-vakgroep pluimveehouderij met meer eindverantwoordelijkheid en een blijvende regionale ondersteuning op zowel provinciaal als gemeentelijk niveau.

Laatste reacties

  • koen.kerkhof1

    Het ideale moment om samen met de NVP als 1 pluimveeclub verder te gaan, los van LTO. Kijk naar de varkenssector. Gr. Koen

  • John Claessens

    Draagvlak ophalen voor de eventuele fusie . Een club is beter dan 2

Of registreer je om te kunnen reageren.