PluimveeOpinie

Pluimveehouders verenigt u!

Op pluimveebijeenkomsten stel ik wel eens de vraag wie er nu eigenlijk lid is van een belangenbehartigingsorganisatie. Van LTO, van LTO/NOP of van de NVP, maakt mij dan niet uit. Met enige bezorgdheid tel ik dan het beperkte aantal vingers.

Ik wil iedereen op het hart drukken dat het van essentieel belang is dat iedereen zich verenigt. Hoe meer betrokken leden, hoe meer gewicht we in de schaal kunnen leggen. Het COBK (fokkers, kuikenbroeders en exporteurs) en de POV (varkenshouderij) zijn daar mooie voorbeelden van. Daar is 99 procent lid en dan wordt er meer en kwalitatief beter naar je geluisterd. Wij kunnen ons niet permitteren achter te blijven. Diegene die nu gratis meeliften, moeten zich goed beseffen dat als de belangenorganisaties niet kunnen rekenen op zoveel mogelijk draagkracht, dat de stem van deze organisaties minder sterk zal zijn. De almacht van het ministerie zal ons allen op de duur de das om doen en dat is niet oké.

Het is aan de bestuurders om na onderlinge afstemming één pluimveegeluid te laten horen. Van de pluimveehouderij, voor de pluimveehouderij. Wij als de LTO/NOP kring opfokkers en vermeerderaars hebben dat in nauwe samenwerking met de NVP al voor elkaar en ik daag de andere deelsectoren uit om ons daarin te volgen. Waar we vroeger konden terugvallen op een sterke stem vanuit de productschappen, hebben we aan slagkracht ingeleverd. We zullen het nu echt zelf moeten opknappen. Er valt voor de pluimveesector veel te winnen. Dus pluimveehouders, word nu lid!

Beheer
WP Admin