Redactieblog

1417 x bekeken 1 reactie

Op weg

Zondagmorgen vertrokken we naar Frankrijk. Eindelijk is het zover: de Alpe d'HuZes-week gaat beginnen, met als hoogtepunt de donderdag waarop we zesmaal de berg beklimmen.

Op het bedrijf is alles geregeld. Op het ene bedrijf zijn de vleeskuikens drie weken oud en op het andere bedrijf hebben we ze vrijdag 31 mei opgezet. Ik kan de zorg voor de kuikens goed overlaten aan onze vaste medewerker Filippus. Ook de akkerbouwwerkzaamheden zijn voor ons achter de rug. De kinderen gaan uit logeren. Matthijs (4) gaat naar zijn oom en tante en Krista (10) naar een vriendinnetje. Veel is al geregeld en de rest zal zich wel wijzen.

Verrassing uit Finland
Vorige week kreeg ik een verrassing van de Finse pluimveehouderij: een leuke cover met daarop Hanna Hamina, vleeskuikenhouder in het Finse Eura. Hanna is voorzitter van de Finse bond van pluimveehouders. Ruud van Wee (ForFarmers Hendrix) en ik hebben haar een shirt aangeboden tijdens een etentje in Zwolle. Hanna heeft in haar column aandacht besteed aan BIG Challenge en opgeroepen om voor onze Alpe d'HuZes-actie te doneren. Ve hebben de eerste donaties uit Finland mogen ontvangen. In september gaan we de Finse pluimveehouderij bekijken. Een nieuwe, leuke uitdaging. Maar nu eerst aan de slag in Frankrijk.

Gedenken
Zondag vertrokken we dus. Helaas moesten we deze week nog afscheid nemen van oud-collega-pluimveehouder en vriend van mijn ouders Be Moorlag. Hij overleed deze week aan kanker. Hij zit op mijn bagagedrager tijdens mijn beklimmingen. We houden Be in gedachten op de Alpe, want ook gedenken is een onderdeel van Alpe d'HuZes.

€1 miljoen
We zien er nu echt naar uit! Als Pluimvee Team nemen we ruim €60.000 aan donaties mee. En als BIG Challenge kunnen we donderdag een cheque overhandigen van meer dan €1 miljoen. Daar zijn we hartstikke trots op. Een goede prestatie van de Nederlandse veehouderij. Nogmaals dank aan alle donateurs! En doneren kan nog steeds.

Webcams langs de route
U kunt alle fietsers volgen via de tijdsregistratie op www.opgevenisgeenoptie.nl en via webcams langs de route. En natuurlijk ook op Facebook en Twitter. Team Pluimvee fietst in wielershirts met daarop onze sponsoren. Maar we hebben als pluimveeteam zoveel sponsoren dat ze er niet allemaal op konden. De overige staan wel op shirts van andere teams. U hoort nog van ons!

Foto

  • Op weg

Eén reactie

  • Willem1962

    Veel geluk en uithoudingsvermogen gewenst.

Of registreer je om te kunnen reageren.