Boerenblog

8135 x bekeken 35 reacties

Wakker Dier klaagt de natuur aan

Het is dat De Lof der Zotheid al eeuwen geleden is geschreven, anders had Erasmus zeker voor de Partij voor de Dieren een plaatsje ingeruimd.

Wat het tv-programma Tros Radar onlangs uitzond, tart het gezonde verstand. Hanneke van Ormondt van Wakker Dier wist te vertellen dat jaarlijks 5 miljoen net uit het ei gekropen kuikentjes overlijden door water- en voergebrek. En bovendien de eerste levensdagen in het donker moeten bivakkeren. Er komt een rechtszaak van, zegt ze, als die dierenbeulen van kuikenbroeders niet luisteren naar de Partij. En natuurlijk als er onzin wordt verkondigd, mag ook Wakker Dier-etholoog prof. dr. (!) Berry Spruijt zijn zegje doen. Hij is naar eigen zeggen een warm voorstander van zorgplicht voor eendagskuikens. Deze professor weet ook dat kuikentjes naar alles pikken en zo van hun moeder leren wat ze wel en niet kunnen eten. Nog even doorleren professor dr.

Ieder kind leert al op de basisschool dat kuikentjes gerust een paar dagen zonder water en voer kunnen omdat ze een dooierzak hebben. Zij begrijpen wat een prof. dr. etholoog kennelijk niet weet, dat het in de natuur zo geregeld is dat niet alle eieren tegelijkertijd uitkomen en dat de eerstelingen een paar dagen in het donker onder moeders vleugels het zonder water en voer moeten doen. Natuurlijk zijn er ook eieren die niet uitkomen en zwakke kuikentjes worden achtergelaten of uit het nest gekiept. Zo werkt het in de natuur. Onze broedmachines doen het een stuk beter, dit terzijde.

Peter Vingerling van Vencomatic heulde tijdens de uitzending met de vijand. Deze ex-dierenbeschermer had eerlijk moeten zeggen dat de kuikens in het Patiosysteem van 30 cm hoog niet de stal inrollen, maar de batterijkooi. Iedereen op het verkeerde been. Allemaal aan de Patio? Ik vermoed dat Peter dat bij Vencomatic niet gaat meemaken.

 

Antoinette kreeg door dat ze zich beter had moeten inlezen
Hoofdstrateeg Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier is op verlof gestuurd, want als zelfs Geen Stijl bericht dat deze actie van Wakker Dier nonsens is, gaat er in de programmering van de antiplofkipcampagne toch iets fout. Tros Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg kreeg, gelet op haar grimas, gaandeweg de uitzending in de gaten dat ze zich toch beter had moeten inlezen. Het zal die avond van 25 maart in huize Kofferman nog wel even geknetterd hebben.

Het is de PvdD al zo lang een doorn in het oog dat er zo veel fout gaat in de natuur. Denk maar eens aan het afschuwelijke lot dat vogeltjes is beschoren in een nest waar die akelige koekoek een ei heeft gelegd. Of wat dacht u van de ontaarde ooievaar dat haar jong zonder pardon het nest uitkiepert?

Het is in de natuur godgeklaagd en daarom wordt onze Lieve Heer nu voor het hekje gedaagd.

Laatste reacties

 • Flyinghollander

  Ook wel leuk om te melden is, dat het onderzoek aan de Universiteit van Wagingen dat het beter zou zijn om de kuikens in zo'n patiosysteem te stoppen gedaan is door Lotte van der Ven. En dat is dus de dochter van Cor van der Ven, de eigenaar van Vencomatic, de producent van de zo'n patiosysteem.

  Hoe kan dit goed gekeurd zijn door wagening?

 • W Geverink

  Van belangenverstrengeling is dus gelukkig geen sprake...

 • boerrick

  Sommige berichten maken mn maandag morgen weer goed. lig in een deuk.
  maar ga zo door pvdd.

 • Koeienman

  De lokale PvdD stelde hier voor om, bij een weg waar regelmatig ganzen doodgereden, worden waarschuwingsborden te plaatsen. Goed initiatief, alleen jammer dat die borden er al sinds mensenheugenis staan..... Ik kan die hele PvdD niet serieus nemen en ik kan me ook niet voorstellen dat onze afgevaardigden in Europa niet het schaamrood op de kaken hebben staan als ze aangesproken worden op de PvdD (en de Piratenpartij) door hun Europese collega's.

 • Sombermans

  'Jaarlijks overlijden 5 miljoen kuikentjes.'
  Mensen overlijden, kuikentjes gaan dood.

 • Bloemestein

  Alles goed en wel, maar ze hebben weer in het middelpunt gestaan.

 • jordi 1455

  ze hebben gewoon aandachtsgebrek.

 • Flyinghollander

  Wat ik me afvraag, hoe kan wagening dit goedkeuren?

 • koestal

  De consument wil zo goedkoop mogelijk eten ,dus niet zeuren

 • koestal

  Haal je kipburger maar bij Mac

 • Cokie

  koeieman.ganzenborden?

 • Cokie

  FLyinghollander.wel eens gehoord van het gezegde,wie betaald die bepaald.

 • Flyinghollander

  4007 ja, maar als je als universiteit, enige vorm van mogelijke belangenverstrengeling niet tegen gaat, dat hebben we er toch niks aan.

 • knive

  sommige mensen hebben echt totaal geen verstand, lukraak dingen de wereld in helpen, welke hierboven in volle ornaat even recht gezet worden, sjapoo Bert! Misschien een idee om in huize Kofferman een real life soap te maken?
  Want ook daar staat de plofkip centraal op het menu aangezien er weinig tijd over blijft voor het maken van eten door al hun gezeik en bemoeienissen, mensen maak wat van je leven.

 • sensia

  De uitzending heeft aangetoond hoe massaal en ziek de grootschalige vee industrie is. De bezorgde burger kijkt wel voorbij het wel of niet honger hebben van de kuikens. Het versnipperen van de waardeloze haantjes kwam ook aan de orde. Het totale beeld van dier verworden tot ding, DAAR GING DE UITZENDING OVER. En dat kwam goed in beeld, tijdens mijn groepsvakantie hadden 15 mensen het erover en allemaal waren ze geschokt over de minachting tegenover de dieren in de vee industrie.

 • Flyinghollander

  En het gesprek kwam op gang door jou zeker Sensia, brrr krijg ik van zulke mensen die mening hebben vaniets waar ze de ins en outs niet van kennen.

 • alco1

  Sensia, ga gewoon is zes weken bij zo'n mest haantje in het hok zitten. Zie hoeveel plezier als daar vanuit gaat en dan komt ie aan zijn einde zonder daar weet van te hebben.
  Als je dit niet leuk vindt, dan heb ik nog wel een honderd duizend liter koe voor jouw diepvries. Totaal verwend is die koe en toen ik meeging naar het slachthuis, zag ik dat zij herkauwend het genade schot kreeg.
  Deze dieren gun jij het leven niet, want als er geen consumptie is, mogen ze niet geboren worden. Ze moeten in jouw optie plaatsmaken voor steeds meer mensen met al zijn milieu verpestende activiteiten. Maar hierop zul je wel weer niet reageren

 • bankivahoen

  Ze moet de eerste inhoudelijke reactie nog geven alco@ ! Tijdens mijn groepsvakantie met 783 personen kon ik er niet een betrappen die niet ging voor het goedkoopste voedselpakket. Ze waren zeer geschokt toen ik vertelde dat er mensen in onze samenleving vertoeven die er voor willen zorgen dat dat voedselpakket steeds duurder moet worden door alle absurde op leugens gebaseerde wetgeving welke mensen verzinnen die dezelfde waanideeen hebben als reactie # 15.

 • abtje

  @15Versnipperen? Dat is toch wat de douane doet met in beslag genomen dieren? Hamsteren ofzo door de hakselaar?

 • Elevage

  versnipperen is erg populair de laatste tijd. Waren het niet ook paarden-snippers ;-)

 • janmoed

  laat lekker dier maar gaan spelen in de leeuwen wereld, dan is het zo over met ze . het is toch eten of ge eten worden

  jan moed

 • daanj001

  Bedankt voor het vermaak zo op vrijdag middag! Ik kom niet meer bij door het brilliante optreden van Wakker Dier en het geweldige commentaar op het artikel!

 • Miriamnu

  Ach meneer Vogel met je 2 miljoen kuikens. Kan het wat minder? Nee zeker he. Houd gewoon een paar kippen. Doe normaal. Een dier is geen fabrieksproduct.
  Je moet je schamen. Het is ook best laf hoor, in dieren handelen, want die beesten kunnen niks terug doen. Laf, laag etc.

 • Miriamnu

  Meneer Vogel, wat u doet heeft niets te maken met natuur. U bent het inzicht kwijt. Ga eens wat anders doen, dan wordt je weer wakker!

 • Khalid en zijn maten

  @ Miriamnu,je hebt het over handel in dieren,wat dacht je van de handel in mensen,hoe vaak hoor ik op het nieuws of lees het dat er in Nederland! gehandeld word in mensen...Of bijvoorbeeld de ouden van dagen in de grote steden die in een megaflat ! gedouwd worden door hun kinderen en soms zo eenzaam zijn dat ze overleden zijn zonder dat iemand ze gemist heeft...

  Veel mensen in Nederland zijn drukker met het welzijn van de dieren dan met het welzijn van de medemens.Dhr Vogel boert in Duitsland,maar ook daar hebben ze regels mbt het houden van vee..

 • Mels

  Miriamnu niet,hoepel op met je waanideeen,ga bij de supermarkt de koper van deze producten vervelen.Helaas ben je daar te laf voor want dat levert je een schop onder je hol op omdat men daar niet van gediend is.Ik zou je die schop graag geven.Je protesteert toch ook niet op het volkswagen forum omdat die auto`s slecht voor het milieu zijn of bij KLM omdat vliegen co2 uitstoot geeft.Wordt zelf wakker......

 • Miriamnu

  Ik heb geen auto en ik doe wel degelijk veel voor ouderen.
  Jammer dat ik me moet gaan verdedigen, omdat mensen zomaar in het wilde westen gaan zitten beschuldigen.
  Ik heb mijn moeder uit een verpleegtehuis moeten halen vanwege ernstige verwaarlozing. Nu heb ik te maken met een onbeschofte mentor die is aangesteld door de rechter. Natuurlijk moet er ook wat gedaan worden aan mensenhandel, alleen is het natuurlijk op schaalgrootte niet te vergelijken met de dierenhandel. Dat bedoelde ik dus aan men. Vogel met zijn 2 MILJOEN dieren. Dus heren, niet zo snel oordelen en niet zo snel boos worden als je een x te maken krijgt met iemand die er anders over denkt dan jullie.
  Wees eens wat beschaafder.

 • Flyinghollander

  Miriamnu zelde wat wakker dier doet of soort gelijke organisaties, agrariers moeten zich weer verdedigen, waar is een commerciele boerderij van Wakker Dier die als voorbeeld zou kunnen dienen? Als er een mentor is aangesteld door rechter deugt er iets niet.....

 • Flyinghollander

  Daarnaast werken deze agrariers, daar zet ik wel eens wat ??? bij volgers/aanhangers van WD.

 • abtje

  WeekDieren hebben geen energie om te werken.:-)

 • alco1

  Miriamnu. Ik heb ook veel ervaring met verzorging tehuizen. Ook daar is wel eens iets mis, Maar dan sla ik met de clienten raad met de vuist op tafel en sleep ze aan de oren om te laten zien hoeveel beter het leven van zelfs de dieren is.
  Volgens mij weet jij niet hoe de dieren vertroeteld worden. Natuurlijk gaat er wel ergens iets mis, maar dat is ons aller zorg.
  Wat mij altijd gezegd wordt in het verzorgingstehuis is dat er geld gebrek is. Besef jij wel dat er verdient moet worden om sociaal te kunnen zijn en juist de veehouderij een zeer belangrijke pijler is onder de economie. Als ik de reacties van jouw lees, dan zie ik iemand voor mij met een goed hart, maar vergeef mij dat ik het zeg. Ik zie ook iemand die geen totaal overzicht heeft van alles wat nodig is om de boel draaiende te houden.

 • Khalid en zijn maten

  @Miriamnu,dus jij hebt een onbeschofte mentor gekregen aangesteld door een rechter...Nu weet jij dus ook hoe alle veehouders zich voelen als al die WD aanhangers zich gaan bemoeien met de veehouderij; Als een soort 'mentor' die denken te weten waarover ze het hebben...

 • Bison

  Tjonge jonge,zou die Miriam ook zo fel in bed wezen?? lol

 • koestal

  wetenschappers hebben altijd gelijk,kijk maar naar Alterra ,wie betaalt ,die bepaalt,je krijgt een rapport op maat

 • trijnie

  Bison, verhuis naar de woestijn, daar kun je je vuile praat in praktijk brengen.

Laad alle reacties (31)

Of registreer je om te kunnen reageren.