Redactieblog

3368 x bekeken 9 reacties

Pluimveehouderij staat op tegen kanker in 2013

KWF Kankerbestrijding startte in november de actie Sta op tegen kanker. Nu al heeft dat geleid tot bijna 40.000 nieuwe donateurs, geweldig!

Ook wij als BIG Challenge staan op tegen kanker op donderdag 6 juni 2013 op de Alpe d'Huez. Maar zover is het nog niet. Het is inmiddels december, een tijd om terug te kijken op weer een jaar. Velen zullen mooie herinneringen aan 2012 hebben. Ik ook. We zijn allemaal gezond gebleven en hebben het goed. Onze jongste is net vier geworden en gaat nu met haar grote zus mee naar school. Het zijn allemaal dingen om heel blij mee te zijn.

Maar er zijn ook andere dingen die ons aan 2012 zullen herinneren; vrienden die hun baby niet kunnen zien opgroeien, een buurjongen die in november omkwam bij een verkeersongeluk. Gebeurtenissen die er zo gezegd best inhakken. Maar steeds was ook de conclusie: het leven gaat door en dat is maar goed ook.
Onmisbaar
Dat leven heel kwetsbaar is, blijkt dus wel. Je kunt zomaar wat hebben. Bijvoorbeeld kanker. In november hoorde ik Maarten van der Weijden spreken over zijn weg naar Olympisch goud op de 10 kilometer openwaterzwemmen in China in 2008. Hij heeft kanker mogen overwinnen en mensen laten zien dat je weer de oude kunt worden. Hij vertelde ons dat het werk van KWF Kankerbestrijding onmisbaar is en echt heel veel levens redt, steeds meer en meer.

Er kan steeds meer
In ieders omgeving komt kanker voor. Niemand wil het krijgen en als je het krijgt, wil je dat je weer beter wordt en dat er al het mogelijke aan gedaan kan worden. Helaas is nog niet genoeg mogelijk om iedereen weer beter te maken. Er kan wel steeds meer. Er wordt heel veel onderzoek gedaan. Er wordt gewerkt aan het optimaliseren van diagnoses, zodat er snel en doeltreffend behandeld kan worden, allemaal met het doel om gezond en gelukkig te kunnen leven met kanker.

Benefietavonden
Als BIG Challenge-pluimveeteam zijn we druk bezig met het organiseren van drie benefietavonden in april 2013. We willen aan de totale Nederlandse pluimveehouderij laten zien wat wij gaan doen en waarom we dat gaan doen. Dat gaan we op een bijzondere manier doen. Wij gaan u als pluimveehouder, eierhandelaar, slachterij en alle andere bedrijven die iets met de Nederlandse pluimveehouderij hebben, uitnodigen om samen met ons een speciale avond te beleven. Een avond waarop duidelijk wordt wat BIG Challenge en Alpe d'HuZes is en wat het is om een topprestatie te leveren. U gaat de komende maanden hier meer over horen en u ontvangt voor deze avonden natuurlijk ook een uitnodiging.

Wij wensen u als BIG Challenge-team Pluimveehouderij fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2013!

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • schoenmakers1

  van teveel stress krijg je minder afweerstoffen, laten we ophouden met ongefundeerde beschuldigingen te uiten dit is niet gezond voor verstandige mensen

 • Bison

  Miriamnu, Als het zo was dat je kanker kreeg van vlees eten waren de carnivoren allang uitgestorven en waren er alleen nog maar planten eters op de wereld.
  Je kan beter je vinger naar al die man made chemicalien wijzen.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Larkens

  Het klopt wat Miriamnu zegt maar niet echt in de context van dit artikel want het gaat met name om rood (en bewerkt) vlees.
  zie: http://www.wcrf.nl/kankerpreventie/voeding/vlees.php

  Relatie tussen kip en kanker is volgens mij niet aangetoond.
  Neemt niet weg dat minder vlees eten vele voordelen heeft. Behalve dan voor de vleessector en dus het grootste deel van de lezers van dit artikel/reactie. Dus veel bijval zal ik wel niet krijgen :-)

 • minasblunders1

  Inderdaad.

 • Demeter Griend

  Goed initiatief van de pluimveesector, hartstikke veel succes het is jullie van harte gegund.

 • gvdf

  Pluimveesector die dit doel gaat steunen? Was er geen stichting voorkoming ESBL?
  Ik vind het altijd zo dubbel als dit soort sectoren dit soort acties op touw gaan zetten eigenlijk.

 • bankivahoen

  In gvdf@ 's ogen zullen boeren toch nooit iets goed kunnen doen, dus negeren zulke aktievoerders!

 • gvdf

  gvdf is gewoon kritisch maar dat mag niet, dan wordt je de mond liever gesnoerd. Bovendien behoor ik zelf tot een boerenfamilie, ook deze mogen kritisch zijn naar zichzelf.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.