Redactieblog

3130 x bekeken 6 reacties

Pluimveehouder gaat fietsen

Als veehouder kun je geld geven aan een goed doel als kankerbestrijding. Dat is veel makkelijker dan bijvoorbeeld deelnemen aan een gesponsorde fietstocht. Pluimveehouder Bart Janssen kiest bewust niet voor de makkelijke weg. En hij zoekt collega’s die mee willen.

Mijn naam is Bart Janssen. In het Drentse Zuidvelde heb ik een bedrijf met 360.000 vleeskuikens. Via Henk Manting van De Heus Voeders kwam ik dit jaar in contact met BigChallenge. Via BigChallenge neemt de Nederlandse veehouderij deel aan Alpe d'HuZes. Begin juni van ieder jaar gaan de deelnemende teams de uitdaging aan om zes maal op één dag de Alpe d'Huez op de fiets te bedwingen en hiermee veel sponsorgeld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Komend jaar fiets ik ook mee.
Enthousiast
Gelukkig heb ik in mijn naaste familie nog niet met kanker te maken gehad, maar als ik even buiten dat kringetje kijk, zie ik de verwoestende gevolgen van deze vreselijke ziekte. Een ziekte die nu nog dodelijk is, maar waarbij onderzoek en dus veel geld een verschil kunnen maken. Daarom is het belangrijk dat geld wordt ingezameld voor dit onderzoek.

Waarom dan niet gewoon wat geld geven en weer de stallen in? Dat zou toch het makkelijkst zijn? Ja, dat kan ook en dat heb ik ook gedaan. Via het BigChallenge-team van De Heus heb ik in 2012 gesponsord. Maar de verhalen van verschillende deelnemers en ook de filmpjes op YouTube hebben me enthousiast gemaakt. Dus heb ik me aangemeld als deelnemer.

Team
Op wat mountainbike-ervaring na heb ik niet veel fietservaring. Maar dat gaat niet uitmaken. In de winter en aankomend voorjaar moet er getraind worden, en niet zo'n klein beetje ook. Ga ik dat dan alleen doen? Nee, natuurlijk niet, dat doe ik in een team. Een team bestaat bij BigChallenge uit acht personen. Met elkaar moet je sponsorgeld inzamelen. En als team neem je ook deel aan Alpe d'HuZes in 2013. Als team ga je de uitdaging aan, een uitdaging die gaat slagen en enorm veel voldoening gaat geven.

Pluimveehouders
Wat is er nu mooier dan dat er in 2013 naast alle teams uit de varkens- en rundveehouderij ook een team van pluimveehoudersdeelneemt? Het is een prachtige gelegenheid om te laten zien dat we als pluimveehouderij midden in de maatschappij staan en daar ook meer voor kunnen betekenen dan een eerlijk en schoon product maken. Daarom: ben je geïnteresseerd? Laat het mij snel weten! Je kunt mailen naar bart.corina@hotmail.com. Aanmelden voor Big Challenge 2013 kan nog maar een paar dagen, tot 14 oktober. Wil je meer weten? Kijk dan op www.bigchallenge2012.nl.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Mamami77

  Heel mooi doel Bart! Ik heb de berg in 2011 bedwongen. Ik wens je onzettend veel succes en sterkte met de trainingen en vooral ook op de berg! Het zal écht iets met je doen! Ik ga eens lekker genieten van een heerlijk kippetje :-)

 • jan1966

  Goedzo Bart, veel succes, ik zal mn vrouw vragen of ze weer een lekker gezond kippetje voor me meeneemt als ze boodschappen gaat doen

 • Warsztat

  B Bob, als je zelf met kanker wordT geconfronteerD, piep je wel anders en ben je blij met iedere actie die helpt deze ziekte te stoppen. Bart, veel succes.

 • politiek

  Inderdaad is kanker iets wat je niemand gunt en mee wilt maken . De bijdrage hierin kan je ook bereiken door te zorgen dat er zo min mogelik risico is dat je het krijgt middels voedsel. Het gebruik van pro hormonen die bii het dier de aanmaak van natuurlijke (groei)hormonen nabootsen is ook een factor. Pro- hormonen worden in het lichaam snel omgezet zodat laboratoria enkel een verhoogd niveau van natuurlijke hormonen meten bij de monstername. Zelfs kleine hoeveelheden van die hormonen kan de hormoonhuishuiding in de war brengen van het menselijk lichaam. Gevaren voor gezondheid , o.a. kanker is ook bekend bij dergelijke praktijken. Bij de FAVV, (Belgie ) is er info van veehouders en onderzoek uit Nederland van deze praktijken van de hormonenmaffia.

 • Ross

  Veel succes Bart!!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.