Redactieblog

535 x bekeken

Laag pathogeen vogelpest in Denemarken

In het Deense Stenstrup, ongeveer 65 kilometer ten noordoosten van Kopenhagen is vogelpest uitgebroken op een bedrijf met eenden en ganzen.

Het gaat om laagpathogeen volgepest, van het type H7. Dat meldt de werelddiergezondheidsorganisatie OIE. Op het bedrijf worden 300 ganzen en 1750 eenden gehouden. Het hele bedrijf is geruimd. Het virus kwam aan het licht door een test voor het Deense controleprogramma voor vogelpest. Rondom het bedrijf is een beperkingsgebied ingesteld.

Voor Nederland heeft de uitbraak geen extra gevolgen. "Er worden alleen extra hygiënemaatregelen getroffen als er sprake is van hoogpathogeen vogelpest", aldus een woordvoerder van het ministerie van landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.