Redactieblog

228 x bekeken

Nieuwe verdenking vogelpest Duitsland

In de omgeving van Garrel bij het Duitse Cloppenburg is opnieuw een verdenking van vogelpest.

Het bedrijf met 15.000 kalkoenen is preventief geruimd, op basis van onderzoeksresultaten van een particulier laboratorium. Tot dusver zijn achttien bedrijven officieel besmet met laagpathogeen vogelpest H5N3. Een verdacht bedrijf Ahlhorn in regio Oldenburg blijkt niet besmet te zijn met het virus. Het bedrijf was al preventief geruimd.

De Duitse autoriteiten zijn bezig de tweehonderd pluimveebedrijven in de beschermingsgebieden rondom Garrel en Bösel en Neulorup te onderzoeken. De monstername bij de dieren zal nog tot begin volgende week duren.

Ook wilde vogels in het gebied worden onderzocht op vogelpest.

Of registreer je om te kunnen reageren.