Pluimveehouderij

Achtergrond 1765 x bekeken

Stijging kooi-eieren zwakt af

De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 gram is verder gestegen. De notering liet een plus zien van 9 cent en staat nu op €3,97 per 100 stuks. Dat is nog altijd een bijzonder laag niveau.

Een jaar geleden werd voor 100 eieren nog €1,80 meer betaald.
De prijsstijging is het gevolg van een flinke plus op de noteringen in de Franse markt. Het aanbod vanuit Frankrijk krimpt en dat zorgt voor flinke stijging van de notering deze week. Ook vanuit Polen is de aanvoer van kooi-eieren fors minder. Het krappe aanbod zorgt voor een betere stemming in de markt voor kooi-eieren.

De Nederlandse markt voor kooi-eieren is in balans. De verwachting is dat de flinke prijsstijgingen van de voorbije weken niet verder doorzetten. De export van kooi-eieren kent twee gezichten. De uitvoer naar Afrika loopt aardig door deze week, terwijl de afzet naar het Midden-Oosten wat moeizamer is vanwege de ramadan.

Vraag en aanbod scharreleieren in balans

De handel in scharreleieren toont zich niet veel anders dan een week geleden. Vraag en aanbod zijn in balans. Dat zorgt voor nagenoeg stabiele prijzen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren 62/63 gram leverde een cent in en staat nu op €5,30 per 100 stuks. De NOP-richtprijs 2.0 voor deze eieren zakte ook met 1 cent en noteert nu €6,04 per 100 stuks.

De afzet van de eieren loopt door op een stabiel niveau. De vraag vanuit de retail is niet spannend, terwijl het aanbod aan scharreleieren voldoende is. De industrie meldt zich wel op de markt, maar koopt, net als in de voorbije weken, voor lagere prijzen de eieren in. Er zit weinig beweging in de markt. Handelaren verwachten dat deze situatie nog wel even standhoudt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.