Pluimveehouderij

Achtergrond 2493 x bekeken 2 reacties

Nieuwe prijsdaling scharreleieren

Het lukt de markt voor scharreleieren maar niet om uit de neerwaartse spiraal te komen.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren 62/63 gram ging met 8 cent omlaag naar €5,18 per 100 stuks. Ook de NOP-richtprijs 2.0 voor deze eieren zakte. De prijs daalde met 9 cent naar €5,92 per 100 stuks.

Ruim aanbod scharreleieren

De daling van de noteringen is het gevolg van een ruim aanbod aan scharreleieren. Handelaren merken dat nog altijd veel eieren worden aangeboden. Daar staat een matig tot zwakke vraag naar eieren tegenover. Door het warme weer worden minder eieren gegeten. Daardoor neemt de retail wat minder eieren af.

'Verdere daling noteringen'

Eieren die overblijven gaan in de meeste gevallen naar de industrie, maar dan wel tegen lagere prijzen. Er zal eerst een minder groot aanbod aan scharreleieren moeten komen om ervoor te zorgen dat de prijzen niet verder dalen. Handelaren verwachten dat de komende weken nog sprake zal zijn van een ruim aanbod en zij voorzien dan ook een verdere daling van de noteringen.

Krap aanbod kooi-eieren

In de markt voor kooi-eieren is de stemming juist andersom. Daar is het aanbod aan eieren aan de krappe kant en vooral in Zuid-Europa worden veel van deze eieren gevraagd. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren 62/63 gram stijgt met 12 cent naar €4,24 per 100 stuks. Het verschil met de noteringen voor scharreleieren wordt met de week kleiner.

Prognose: kooi stijgt, scharrel daalt.

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

  • Hr19

    Als de prijs straks weer aantrekt, bouwen we er gewoon weer een stalletje bij.

  • info519

    blijft gewoon weer lang (2jaar)slecht nu als ee geen ziektes uitbreken.....bio en uitloop blijft goed.....

Of registreer je om te kunnen reageren.