Pluimveehouderij

Achtergrond 2397 x bekeken 3 reacties

Brexit drukt vleeskuikensprijs naar beneden

De vrije prijzen voor vleeskuikens zijn met 3 cent gedaald. Voor zowel de lichte als zwaardere kuikens wordt nu maximaal 92 cent per kilo betaald. De daling is het gevolg van de Brexit, geven verwerkers aan.

Vanaf het vaste land in Europa gaat veel pluimveevlees naar Groot-Brittanië. Nu de pond flink in waarde is gedaald als gevolg van de Brexit, wordt het pluimveevlees veel duurder voor de Britten. Om de handel toch nog in de been te houden, is de prijs wat verlaagd.

Vraag en aanbod in balans

Markttechnisch is de situatie echter niet veel veranderd. Vraag en aanbod zijn behoorlijk in balans, al is het aanbod wel iets aan de ruime kant. Wat beter weer zou de consumptie een impuls kunnen geven. Verwerkers geven aan dat ze goed kunnen werken met de huidige gewichten van de dieren.

Contractprijzen blijven gelijk

De contractprijzen kwamen in tegenstellingen tot de vrije prijzen niet van hun plek. De basiscontractprijs bleef staan op 66,5 cent per kilo. In België noteert de ABC-prijs nog immer 89 cent per kilo.

Prognose: instabiele markt.

Laatste reacties

  • Probe

    Je moet ook een verhaal bedenken om de prijzen te drukken.

  • alco1

    Als dit waar zou zijn, dan zou juist de BREXIT goed voor de Britse boeren zijn.

  • b.brink1

    Waarom denk ik nu elke keer bij dit soort berichtgevingen, de pluimveehouder wordt belazerd. Alles, maar dan echt ook alles wordt aangegrepen om de prijs onmiddellijk te verlagen. Wanneer er positieve geluiden zijn dan duurt het weken eer de prijs iets omhoog gaat. Volksverlakkerij van de bovenste plank meneer Zonneberg.

Of registreer je om te kunnen reageren.