Pluimveehouderij

Achtergrond 1758 x bekeken

Stroeve afzet drukt prijs vleeskuikens

De verwachte verbetering in de vleeskuikenmarkt moet nog even worden uitgesteld. De markt is overvol en de afzet van het vlees verloopt moeizaam. Dat zorgt voor druk op de prijs.

De basiscontractprijs zakt met 0,5 cent naar 66 cent per kilo. De vrije prijzen blijven staan op het niveau van vorige week.

Zware kippen

Pluimveeverwerkers zien dat het aanbod aan vleeskuikens heel erg ruim is deze week. Nog altijd worden veel zware kippen geleverd en de afzet van het vlees van deze dieren is lastig. Daar komt bij dat ook de verkopen van vlees van de dieren van normale gewichten ook een lastig verhaal is deze week. De afzet van zowel bouten, filets als kappen verloopt stroef.

Komende week minder groot aanbod verwacht

Omdat volgende week een minder groot aanbod wordt verwacht, blijven de vrije prijzen staan op maximaal 91 cent per kilo voor zowel de zware als lichte dieren. In België blijft de ABC-contractprijs staan op 89 cent per kilo.

Prognose: moeizame markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.