Pluimveehouderij

Achtergrond 1401 x bekeken

Basiscontractprijs 0,5 cent omlaag

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is met 0,5 cent verlaagd naar 66 cent per kilo. Januari is traditioneel al geen beste maand en nu wordt de afzet extra bemoeilijkt door aanbod van te zware vleeskuikens.

De kuikens groeien hard en dat resulteert in een te groot aanbod van zware vleeskuikens. Het vlees van de dieren met een te hoog slachtgewicht is moeilijk te verkopen in de markt. Daar heeft de vleesafzet van de dieren die op het gewenste gewicht worden afgeleverd, op dit moment ook flink last van.

Ruim aanbod levende vleeskuikens

Het aanbod van levende vleeskuikens is ruim. Met name voor levering begin volgende week, worden te veel kuikens aangeboden. Desondanks blijven de vrije prijzen stabiel op 83 tot 85 cent per kilo. Daarmee liggen de prijzen 9 cent lager dan een jaar geleden. De basiscontractprijs noteert 5 cent lager dan begin vorig jaar. De toeslagen zijn nu echter hoger, zodat de uitbetaalprijs niet zo veel afwijkt van het niveau begin vorig jaar.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.