Pluimveehouderij

Achtergrond 1458 x bekeken

Wisselende vraag naar vleeskuikens

De vleeskuikenmarkt is al weken weinig spannend. De vraag naar vleeskuikens ligt de ene dag hoger dan de andere dag, maar over een hele week gezien is de vraag behoorlijk stabiel, geeft een handelaar aan.

Het aanbod aan vleeskuikens is voldoende en er is genoeg slachtcapaciteit. Door de matige afzet van het vleeskuikenvlees blijven vraag en aanbod, net als voorgaande weken, in evenwicht.

Vleeskuikenprijs daalt niet

Er zit nog altijd weinig beweging in de markt. Handelaren geven aan dat ze niet verwachten dat de vleeskuikensprijs zal gaan dalen de komende tijd. Dat gebeurde vorig jaar wel in deze periode. De prijzen van verschillende pluimveehandelaren laten net als in voorbij weken geen prijsverhoging of -daling zien. De basiscontractprijs blijft opnieuw gelijk op €0,75 per kilo. De laatste keer dat verandering was te zien in deze notering was eind juni van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.