Pluimveehouderij

Achtergrond 1310 x bekeken

Vleeskuikenmarkt blijft stabiel

De vleeskuikenmarkt blijft weinig spannend. Vraag naar en het aanbod aan vleeskuikens ligt, net als voorgaande weken, op een gelijk niveau. De basiscontractprijs voor vleeskuikens is opnieuw gelijk gebleven op 75 cent per kilo. Voor de komende weken wordt weinig verandering voorspeld.

Er zit nog altijd weinig beweging in de vleeskuikenmarkt. Het aanbod aan vleeskuikens nam wel toe, maar daartegenover stond ook een grotere vraag naar het vlees. Voorgaande jaren daalden de vleeskuikenprijzen in deze periode, maar daar is dit jaar vooralsnog geen sprake van. De prijzen van pluimveehandelaren laten ook geen prijsveranderingen zien. De Belgische ABC-prijs noteert nog altijd 93 cent per kilo en pluimveeverwerker Jan van Ee hanteert een prijs van 80 cent per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.