Pluimveehouderij

Achtergrond 3921 x bekeken 3 reacties

Reuring en speculatie op eiermarkt

Dat de eierprijs, die al enkele weken in de lift zit, ook deze week zou stijgen, was geen verrassing. De hoogte van de prijsstijging verbaasde echter menigeen. Vorige week steeg Weser Ems harder dan Amsterdam, deze week was het net andersom. Nederland liep, zoals vaker, wat achter op Duitsland. Correctie op correctie, leek het.

Er heerst onduidelijkheid over de mogelijke effecten van de geslonken Amerikaanse eierproductie. Het leidt nu al tot verschuivingen van markten en ook wel tot speculaties over mogelijke verschuivingen. Onrust en reuring dus.

Het lijkt erop dat de prijsstijging van kooi-eieren, als gevolg van veranderingen en speculaties op de wereldmarkt, de prijs van scharreleieren meetrekt. Maar dat de prijs van scharreleieren deze week harder opliep dan die van kooi-eieren, was wel verrassend.

Vandaag werd bekend dat het Nederlandse exportcertificaat voor eiproducten naar de VS is goedgekeurd. Spoedig zal met de productie ervan worden begonnen. Als die export op gang komt, zal er krapte (kunnen) ontstaan in Nederland. Zeker in combinatie met geplande afvoer van koppels oude hennen.

Prognose: stijgend.


Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

  • tuig

    Op naar een dubbeltje dan maar!

  • powerchick

    ruim je kippen op en ga op vakantie

  • b.brink1


    Geweldig toch. De een zijn dood is de ander zijn brood.

Of registreer je om te kunnen reageren.