Pluimveehouderij

Achtergrond 2383 x bekeken 5 reactieslaatste update:22 jun 2015

Handelskoorts eieren iets getemperd

De handelskoorts op de eiermarkt is iets getemperd. Diverse partijen nemen een iets afwachtender positie in na de forse prijsstijgingen deze maand. In twee weken tijd werden de eieren zo'n €1,20 per 100 stuks duurder. Daar komt deze week nog eens 20 cent bij.

De kansen die de vogelgriepperikelen in de VS bieden voor de Europese eierproductie hebben de markt behoorlijk in hun greep. Maar na de forse prijsstijgingen van de afgelopen weken lijkt men nu even tijd te nemen om het slagveld te overzien. Het lijkt erop dat kopers een pas op de plaats maken om af te tasten welke risico's zij kunnen nemen in deze roerige markt.

De productie van eipoeders voor export naar de VS komt nu op gang. Hoeveel product uiteindelijk naar de VS kan worden verscheept, is nog niet duidelijk. Daarnaast wordt gekeken naar de exportmogelijkheden van eieren. Ook daarover is nog niet veel meer te zeggen dan dat er wel aanvragen zijn. Er zijn echter ook veel voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Prognose: markt maakt pas op de plaats


Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

 • Koen Franken

  Alleen als de industrie stopt met het uit de markt nemen van eieren maakt de eierprijs een pas op de plaats . Nee , het gaat nu pas beginnen ,  er is geen eitje over .

 • Tonnis

  Arie, nu komen we onder het juk van de pakstaions weg.

 • 200113528

  handelskoorts neemt alleennog maar toe, want de prijs stijgt en dus neemt de koorts toe. Als een koe39 graden koorts heeft en het 40 wordt zakt de temperatuur toch ook niet

 • De Toekomst

  Dus toch blij dat er nog kooi eieren zijn, ik lees weleens wat anders!

 • De Toekomst

  En wat het nu pas gaat beginnen weet ik nog niet, duur(dre) eiren word wel de export moeilijker naar afrika etc., en bedenk dat de vakantie's er aan komen, en dat er momenteel veel leegstand is wat over een paar maanden allemaal weer vol zit.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.