Pluimveehouderij

Achtergrond 2595 x bekeken 2 reacties

Eierprijzen stabiliseren

De scharrelnoteringen zijn deze week praktisch stabiel gebleven. De signalen uit de markt zijn redelijk positief.

De vraag uit de retail trekt wat aan met het oog op de komende Hemelvaartsdag en het lange weekend dat er aan vast wordt geknoopt. De kans op een omslag waarbij de prijzen weer gaan stijgen wordt echter niet groot geacht. Er wordt op de kooi-noteringen gewezen, die de afgelopen weken toch nog steeds iets inleveren. In Europa zijn het de kooieieren die het meest worden geproduceerd en de notering van die eieren wordt toch gezien als dé indicator voor de hele markt.

Toch zijn er ontwikkelingen in de wereld die op lange termijn van belang zijn. De vogelgriep in Amerika en Mexico kan zorgen voor verschuivingen in de wereldmarktsituatie, waarvan ook de Nederlandse sector zou kunnen profiteren. Die effecten zijn echter pas na de zomer te verwachten.

Een punt waar zo hier en daar ook zorg over is in de eierhandel is dat pluimveehouders geneigd zijn hun kippen erg lang aan te houden. Het gevolg is dat er veel eieren van matige kwaliteit in de markt zijn, die een drukkend effect hebben op de eierprijzen.

Prognose: stabilisering

 

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

  • wimschaap


    eierhandelaren hebben de macht en verkopen ze veel te goedkoop , lage prijs voor de boeren is lekker makelijk . ze hebben schijt aan de boeren

  • l coumans

    maar beste Wimschaap dan kies je beter een handelaar die wel z n best doet, en geloof me ze bestaan nog

Of registreer je om te kunnen reageren.