Pluimveehouderij

Achtergrond 782 x bekeken laatste update:10 apr 2015

Positieve stemming vleeskuikenmarkt

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is met een halve cent omhoog gegaan en staat nu op 72,5 cent.

De stemming in de markt is vrij optimistisch. Het wordt beter weer en er komen veel vrije dagen aan. De verwachting is dat dit voor de vleesconsumptie positief uitpakt. Het barbecue- en grillseizoen gaat op gang komen.

Een andere positieve ontwikkeling is dat er meer mogelijkheden komen om vlees naar Zuid-Afrika te heffingvrij te exporteren. Zuid-Afrika was tot twee jaar geleden een belangrijke en aantrekkelijke afzetmarkt voor de Nederlandse pluimveevleessector. Het land stelde echter importheffingen in om de eigen markt te beschermen.

Prognose: stabiel, tot licht stijgend

Of registreer je om te kunnen reageren.